KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA ZA OVU NAMJENU PONOVNO OSIGURALA 200 TISUĆA KUNA

Zaprimaju se zahtjevi za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za osnovnoškolce i srednjoškolce

Objavljeno: 03.08.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija je desetu godinu zaredom osigurala sredstva za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola. Također, visina prosječnog mjesečnog prihoda za ostvarivanje ovog prava povećana je u odnosu na prošlu godinu za iznos od 300 kuna po kućanstvu, ovisno o broju članova kućanstva.

Pravo na pomoć

I ove je godine za ovu namjenu osigurano 200 tisuća kuna. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola može ostvariti: jednoroditeljska obitelj s jednim ili dvoje djece na redovitom školovanju u iznosu od 500 kuna, obitelji s troje djece na redovitom školovanju u iznosu od 750 kuna te obitelji s četvero ili više djece na redovitom školovanju u iznosu od 1000 kuna, pod uvjetom da ukupni prosječni mjesečni prihod kućanstva, isplaćen u posljednja tri mjeseca koja prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, ne prelazi sljedeći iznos: 1600 kuna za jednočlano kućanstvo, 2200 kuna za dvočlano kućanstvo, 2800 kuna za tročlano kućanstvo, 3600 kuna za četveročlano kućanstvo, 4400 kuna za peteročlano kućanstvo, a za svakog daljnjeg člana, iznos prihoda kućanstvo povećava se za 700 kuna.

Predaja zahtjeva

Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se na obrascu, osobno u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade ili poštom na adresu: Krapinsko – zagorska županija, Magistratska 1, 49000 Krapina. Zahtjevi se zaprimaju do 31. listopada, a sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici www.kzz.hr. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba