STIGLA POZITIVNA ODLUKA O FINANCIRANJU HVALEVRIJEDNOG PROJEKTA

“EUROPA ZA GRAĐANE” OPET U KLANJCU: Partneri iz sedam europskih zemalja i ove će godine obogatiti program manifestacije “Zahvala jeseni”

Objavljeno: 04.07.2018. JJ

Vrlo uspješna suradnja Grada Klanjca i njegovih inozemnih partnera, u okviru programa “Europa za građane”, nastavit će se i ove jeseni, kada će u terminu od 5. do 7. listopada Klanjec već po četvrti puta biti domaćin brojnih aktivnosti u okviru još jednog EU projekta, koji ove godine nosi naziv “EU future – Doing it together!” Naime, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) iz Bruxellesa ponovno je pozitivno ocijenila te donijela odluku o financiranju programa koji je Grad Klanjec prijavio na natječaj u sklopu Cjeline 2. Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje, a unutar mjere 1.2. Bratimljenje gradova na rok od 1. ožujka 2018. i financirat će ga i ove godine iznosom od 25 tisuća eura.

Četiri projekta

Trodnevni program, koji je za Grad Klanjec još jednom osmislila i prijavila gradska ustanova Kulturni centar Klanjec, jedan je od četiriju odobrenih programa koji će se u ovom roku realizirati u Hrvatskoj, a uz građane Klanjca i članove brojnih klanječkih udruga civilnog društva te dosadašnje partnere iz Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije i Srbije, ove će se godine u realizaciji brojnih planiranih aktivnosti pridružiti i partneri iz Mađarske te Bosne i Hercegovine.
Glavna tema susreta ove je godine vezana uz razmjenu mišljenja građana iz osam različitih država, od koji su neke članice EU, a neke ne, o budućnosti Europske unije, a tijekom trodnevnog programa na tu temu će biti organiziran cijeli niz tribina, radionica, debata, prezentacija, ali i neformalnih druženja građana.

Prezentacije gradova

Kao i prijašnjih godina, program “Europa za građane” bit će realiziran tijekom trajanja kulturno – turističke manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu” te će gosti iz partnerskih gradova sudjelovati u kulturno – zabavnom programu manifestacije, a posebna zanimljivost ovogodišnjeg programa bit će prezentacije kulturnih vrijednosti i posebnosti gradova partnera, kojima će se promovirati Europska godina kulturne baštine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba