U TUHELJSKIM TOPLICAMA ODRŽAN KOLEGIJ PREDSTOJNIKA UREDA DRŽAVNE UPRAVE IZ SVIH KRAJEVA HRVATSKE

“Već dulje vrijeme postoji inicijativa Hrvatske zajednice županija da županije preuzmu dio poslova ureda državne uprave”

Objavljeno: 04.07.2018. JJ

U utorak je u Tuheljskim Toplicama održan kolegij predstojnika ureda državne uprave iz Republike Hrvatske. Na početku programa, dobrodošlicu u Krapinsko – zagorsku županiju predstojnicama i predstojnicima ureda državne uprave iz svih krajeva Hrvatske, kao i drugim uzvanicima, poželio je župan Željko Kolar.

“Veliko gradilište”

– Suradnja ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji, na čelu s predstojnicom Profetom Fabijančić, i same Županije, izuzetno je dobra i moram istaknuti veliki trud djelatnika ureda državne uprave u radu na izvlaštenjima. Mi smo jedno veliko gradilište te bez dodatnog angažmana ureda državne uprave, jednostavno ne bismo stizali na vrijeme realizirati te naše projekte – rekao je župan Kolar, dodavši kako već duže vrijeme postoji inicijativa Hrvatske zajednice županija da županije preuzmu dio poslova ureda državne uprave i da se ljudi ne sele iz ureda u ured.

Brži i učinkovitiji

– Naime, ima nekoliko ovlasti koje bi županije mogle bez većeg problema preuzeti, a vezane su prije svega uz školstvo, hrvatske branitelje i promet. Početkom sljedeće godine bi na snagu trebao stupiti paket zakona i tada će se definitivno znati detalji. Vjerujem da će sve ići u smjeru da se smanji birokracija, da budemo brži i učinkovitiji i da građani potrebnu uslugu dobiju što brže, sa što manje hodanja i što manje papira – poručio je župan Kolar.
Prisutne je pozdravila i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, kao i predstojnica Ureda državne uprave u KZŽ Silvija Profeta Fabijančić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba