ODRŽANA SVEČANA DODJELA 12. PJESNIČKE NAGRADE “ANTUN MIHANOVIĆ”

Ovogodišnji laureati su Agata Gredičak, Ana Latin i Petar Krešimir Kralj

Objavljeno: 07.06.2018. JJ

U izložbenoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice u Klanjcu, održana je svečana dodjela 12. Pjesničke nagrade “Antun Mihanović”. Organizator je Gradska knjižnica i čitaonic, a natječaj domoljubne poezije namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije. Dodjela nagrada tradicionalno se održava u tjednu rođenja Antuna Mihanovića, kada se u Klanjcu održavaju i “Dani Antuna Mihanovića”. Sve prisutne pozdravila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je ujedno čestitala organizatoru na dugogodišnjoj tradiciji okupljanja učenika u pisanju domoljubne poezije te zahvalila svim učenicima i mentorima koji su se prijavili na ovogodišnji natječaj. Okupljene je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Klanjca Zvonko Sever.

Srednja škola

U kategoriji srednjih škola, prvu nagradu osvojila je Agata Gredičak iz SŠ Oroslavje, pod mentorstvom Karmele Šafarik – Todorović. Drugu nagradu podijelile su Ivane Drobac, također iz SŠ Oroslavje, pod mentorstvom Jelene Tukač i Natalija Boutana, iz zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša, pod mentorstvom Nikoline Tuđa Svečak. Treću je nagradu osvojila Veronika Iveković, također iz Gimnazije AGM i pod mentorstvom Nikoline Tuđa Svečak.

Osnovna škola

U kategoriji osnovnoškolaca od petog do osmog razreda, prvu je nagradu osvojila Ana Latin iz OŠ Ante Kovačića, Zlatar, pod mentorstvom Nevenke Šušljek, drugu nagradu Roko Knezić iz OŠ Oroslavje, pod mentorstvom Vesnice Kantoci, i treću nagradu Eva Veček iz OŠ Krapinske Toplice, pod mentorstvom Mire Korbar.
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda, prva je nagrada pripala Petru Krešimiru Kralju iz OŠ Oroslavje, pod mentorstvom Ankice Šuk, druga nagrada Petru Šoštaru iz OŠ Lijepa Naša, Tuhelj, pod mentorstvom Pavice Iveković, a treća nagrada Darku Someku iz OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec, pod mentorstvom Mire Petek. U kategoriji osnovnih škola, dodijeljeno je i osam posebnih nagrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba