KRIŽNI PUT I SVETA MISA U LOBORU

Na drugom Hodočašću obrtnika Majci Božjoj Gorskoj okupilo se 200-tinjak sudionika

Objavljeno: 28.05.2018. zagorjeinternational

Na blagdan Presvetog Trojstva, održano je drugo Hodočašće obrtnika u loborsko Svetište Majke Božje Gorske, koje su prošle godine zajednički pokrenuli Župa Lobor, Udruženje obrtnika Zlatar i Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije.
Hodočasnici su se okupilo kraj kapele sv. Antuna, odakle su krenuli prema crkvi Majke Božje Gorske, moleći pobožnost križnog puta. Svečano misno slavlje predvodio je upravitelj Župe Lobor, vlč. Vladimir Drnetić.
Okupilo se 200-tinjak hodočasnika, među kojima su bili predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Željko Kolar, načelnica Lobora Ljubica Jembrih i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.
Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je kako se hodočašće, u odnosu na prošlu godinu, proširilo na područje cijele sjeverozapadne Hrvatske, te je najavio da je cilj u narednim godinama proširiti ga i na područje čitave Republike Hrvatske.

FOTO: Facebook Dragutin Ranogajec

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter