U ZAGREBU ODRŽANA RAZVOJNA KONFERENCIJA “USPOSTAVA CENTARA KOMPETENTNOSTI U TURIZMU”

“Zagorje je vodeća destinacija kontinentalnog turizma, stoga je uspostava centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu prioritet”

Objavljeno: 28.05.2018. JJ

U Esplanade Zagreb hotelu održana je razvojna konferencija “Uspostava centara kompetentnosti u turizmu”, na kojoj je sudjelovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. On je istaknuo kako je Krapinsko – zagorska županija vodeća destinacija kontinentalnog turizma te da joj je jedan od prioriteta uspostava centra kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu.

Poticanje umrežavanja

– Idejno rješenje smo već napravili te smo u procesu izrade glavnog projekta. Čitavi proces vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a naravno da je uključeno i Ministarstvo turizma, te smo stoga i mi danas ovdje da čujemo njihove preporuke. U sljedećih mjesec dana, Ministarstvu znanosti i obrazovanja moramo prijaviti centar kompetencija za izvrsnost u ugostiteljstvu i turizmu te će onda ministrica, prema određenim kriterijima, donijeti odluku da se centar može prijaviti i na pozivni natječaj, koji bi trebao biti raspisan u devetom mjesecu – istaknuo je župan Kolar.

Cilj konferencije je interaktivnim prezentacijama i radionicama potaknuti umrežavanje i suradnju osnivača i ustanova za strukovno obrazovanje, koje su iskazale interes za imenovanje regionalnim centrima kompetentnosti u turizmu, s gospodarskim subjektima, visokim učilištima i drugim organizacijama koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ministarstvo turizma

U prvom dijelu konferencije predstavljen je osnovni koncept centara, dok se kasnije na radionici radilo na senzibilizaciji, motivaciji i povezanosti relevantnih dionika s ciljem formaliziranja suradnje i ostvarenja nužnih preduvjeta za uspješnu uspostavu centara kompetencija.
Razvojnu konferenciju Uspostava centara kompetentnosti u turizmu organiziralo je Ministarstvo turizma, kao posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba