LOBORSKI VIJEĆNICI VLADAJUĆE KOALICIJE PROZVALI NAČELNICU JEMBRIH DA ŠIRI NEISTINE O NJIMA, TE DA IM JE ODUZETA SVAKA MOGUĆNOST UTJECAJA NA NJEZINO VOĐENJE POLITIKE

Lj. Jembrih: Vijećnici vladajuće koalicije su izglasali svoje amandmane, te smanjili važne proračunske stavke u korist kupnje zemljišta za nogometno igralište

Objavljeno: 23.05.2018. JJ

Loborski klub vijećnika SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Laburista obratio se priopćenjem, istaknuvši kako su dužni reagirati zbog činjenice da se učestalo pojavljuju parcijalne ili netočne informacije vezane uz Općinsko vijeće i njegove ingerencije.
Ističu kako u proračunu za 2018. godinu nisu smanjena sredstva za udruge u odnosu na prethodne godine, pa je tako za udruge i dalje osigurano 200 tisuća kuna, iako je prijedlog načelnice Ljubice Jembrih bio da se ta sredstva povećao na 300 tisuća što, ističe spomenuti klub vijećnika, nisu prihvatili.
– U općini Lobor postoje problemi kao što su klizišta, kojima su ugroženi stambeni objekti, postoje neasfaltirane ceste, naselja bez rasvjete te neuredna groblja – ističe klub vijećnika.

Nema rebalansa

Spominju i kako je Općina Lobor 2017. godinu završila s minusom od 239.493,16 kuna. Što se tiče sredstava za udruge, vijećnici navode kako je od 200 tisuća natječajem predviđenih kuna, podijeljeno tek 140.090 kuna, što znači da je neraspoređeno ostalo 59.910 kuna.
Dodaju i kako je općina Lobor vjerojatno jedina u Hrvatskoj u kojoj za 2017. godinu nije donesen rebalans proračuna, kao, ističu, posljedica prije svega nastalog manjka.
Klub vijećnika navodi i kako im je oduzeta mogućnost bilo kakvog utjecaja na politiku načelnice, pa tako i raspodjelu sredstava, osim donošenja većinom unaprijed određenih odluka, koje im se već nekoliko puta, navodno, serviraju nepotpune, pa čak i pravno upitne, ne bi li Ured državne uprave upozorio, pa čak i raspustio Općinsko vijeće, što je, dodaju, očigledno cilj načelnice.
Ističu i kako ih se proziva da daju sredstva za otkup zemljišta za nogometno igralište određenim osobama, no dodaju kako za to nemaju ovlasti.
– Pozivamo načelnicu da s obzirom na fiskalnu odgovornost ne upliće članove Vijeća i ne širi neistine. Mi kao većina i kao vijećnici ne možemo ništa, a lažnim prebacivanjem odgovornosti načelnica ne donosi ništa dobroga za čitavu općinu, osim onoga što je glavni cilj, a to je izazivanje bijesa ljudi spram vijećnika pojedinačno, napade i uvrede upućene vijećnicima – zaključuju u Klubu vijećnika.
Na priopćenje je reagirala načelnica Ljubica Jembrih, i to na svojoj Facebook stranici.

“Ne bojim se istine”

– Vijećnici vladajuće koalicije na sjednici vijeća 10. prosinca podnijeli su svoje amandmane te ih izglasali i time donijeli temeljni akt po kojem se raspoređuju financijska sredstava za 2018. Pisane amandmane mogu svi sumještani vidjeti u Upravnom odjelu općine Lobor. Sredstva za rad udruga za 2016. i 2017. godinu bila su u visini od 300 tisuća kuna. Isti iznos predložila sam ja za plan proračuna za 2018. godinu, a vijećnici vladajuće koalicije su ih smanjili za sto tisuća kuna. Svojim amandmanom, SDP i partneri smanjili su sljedeće stavke: materijal za održavanje cesta, tekuće održavanje ceste, održavanje javne rasvjete, zimska služba, Dan općine, troškovi male škole, troškovi za rad udruga, uređenje parka iza crkve sv. Ane te održavanje i uređenje središta Lobora, i to sve u korist kupnje zemljišta za preseljenje nogometnog igrališta. Ni jednom riječju nisu razmišljali o potrebama građana, neasfaltiranim cestama i klizištima. Cijelu sjednicu Vijeća možete preslušati na Facebook profilu Općine Lobor i uvjeriti se u istinu, koje se ja osobno ne bojim. Spominju i minus s kojim je 2017. godinu završila Općina Lobor, a koji je nastao zbog izgubljenog sudskog spora. Sudsko rješenje stiglo je prije nego što sam stupila na funkciju načelnice. Ne bojim se odgovornosti i svoju funkciju načelnice obnašam prema Zakonima Republike Hrvatske, a prije svega na dobrobit svakog sumještanina te razvoja našeg Lobora – zaključuje načelnica Ljubica Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba