INOVATIVNI BRESTOVČANI: U OŠ Brestovec Orehovički uređena prva hrvatska “Učionica u oblaku”, a u uređen je i novi studio školske internetske televizije Srce Zagorja

NJIMA SE VALJA PONOSITI: Ova škola je generator kreativnosti u Zagorju, imaju toliko naprednih ideja da ih je gotovo teško pratiti

Objavljeno: 10.05.2018. Alen Brodar

U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom otvorena je prva hrvatska “Učionica u oblaku” (Classroom in the cloud). Ova učionica predstavlja iskorak u životu i radu škole, a njome se želi bitno unaprijediti digitalna zrelost učenika i djelatnika, lokalne zajednice te u konačnici i hrvatskog društva. Riječ je o učionici, čije je uređenje koštalo 70-ak tisuća kuna, u kojoj će učenici na nov i suvremen način sudjelovati u kreiranju i pristupanju vlastitim i zajedničkim repozitorijima znanja, koristeći napredne IKT resurse, u koje spada i novi studio školske internetske televizije “Srce Zagorja”, koja će se emitirati putem YouTubea.

Relaksirani i motivirani

– Otvaramo prvu učionicu u oblaku na ovim prostorima. Takve su dosad otvorene u Velikoj Britaniji, SAD-u i Indiji. Hvala svima koji su pomogli – Županiji, Ministarstvu i Općini Bedekovčina – rekao je ravnatelj Zdenko Kobeščak, dodajući da će djeca u učionici sjediti na “visećim stolcima”, tako da se osjećaju relaksirano, kao da sjede na oblaku, a svi podaci spremat će se u “cloudove”, odnosno oblake, što znači da se spremaju na internetu, a ne fizički na hard discove.

Učionicu su otvorile zamjenica župana KZŽ Jasna Petek i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, a događanju je nazočio i načelnik Bedekovčine Darko Ban.

– Iz ove škole Hrvatskom se širi jako dobar glas. Veseli me vidjeti sinergiju lokalne zajednice, škole i roditelja, to je nužno za uspjeh kurikularne reforme – rekla je pomoćnica ministrice Lidija Kralj, dok se zamjenica župana Jasna Petek nadovezala da je Krapinsko – zagorska županija kao osnivač izuzetno ponosna na školu u Brestovcu Orehovičkom.

Inovativno podučavanje

– Ravnatelja Kobeščaka i njegov tim je zaista teško pratiti u njihovim odličnim idejama. Ova škola je generator kreativnosti i pioniri su u korištenju informacijsko – edukacijske tehnologije na području naše županije. Zapravo, ovo je škola iz koje idu sve napredne ideje inovativnog i naprednog načina poučavanja. Tako je i ovo otvorenje “učionice u oblacima” lijep primjer kako na nov i inovativan način možemo podučavati djecu u različitim područjima – zaključila je Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba