ODRŽANA DRUGA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA KZŽ

Kreće se u izradu novog Akcijskog plana djelovanja, a 17. svibnja obilježit će se Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije

Objavljeno: 08.05.2018. JJ

U Krapini je održana druga sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije. Na sjednici su prezentirani planovi rada dosad oformljenih općinskih i gradskih povjerenstava – Zaboka, Pregrade, Bedekovčine i Tuhlja, a naglasak je stavljen na nastavak dosadašnje suradnje i poticanje osnivanja općinskih i gradskih povjerenstava  u sredinama gdje još nisu oformljena.

S ciljem izrade novog Akcijskog plana djelovanja Povjerenstva za ravnopravnost spolova i provedbe Europske povelje za ravnopravnost spolova, koju je Krapinsko – zagorska županija prihvatila 16. rujna 2015. godine, predsjednica Tajana Broz predstavila je Prijedlog metodologije izrade Akcijskog plana u šest koraka, što je Povjerenstvo i prihvatilo, kao i okvirni rok izrade do kraja listopada.

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek upoznala je prisutne s dosadašnjim tijekom poduzetih radnji, usmjerenih na otvaranje skloništa za žrtve nasilja na području KZŽ – Sigurne kuće s prijedlogom mogućih rješenja, sve sukladno dopisu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, vezano uz obvezu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za provođenje mjere 3 nedavno ratificirane Istanbulske konvencije. Dogovorena je i suradnja sa Savjetom mladih KZŽ u organizaciji obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba