ODRŽAVA SE “13. MEĐUNARODNI SUSRET NA MOSTU PRIJATELJSTVA GMAJNA – KUNŠPERK”, KOJI ORGANIZIRAJU OPĆINE KUMROVEC I BISTRICA OB SOTLI

Načelnik Šplajt: Ljude koji žive uz granicu, ne može zavaditi visoka politika niti ugroziti njihovo prijateljstvo

Objavljeno: 04.05.2018. JJ

Započeo je 13. “Međunarodni susret na mostu prijateljstva Gmajna – Kunšperk”, koji tradicionalno organiziraju Općina Kumrovec i Općina Bistrica ob Sotli iz Slovenije. Radi se o druženju mještana i gostiju, uz prigodnu zakusku, glazbu, pjesmu i ples, čime se želi ukazati na važnost održavanja dobrosusjedskih odnosa. Ove godine, domaćin je Općina Bistrica ob Sotli, što znači da se manifestacija održava na slovenskoj strani.
– Radi se o jednom jako lijepom druženju, koje je plod dobrog odnosa sa susjednom slovenskom općinom, s kojom smo surađivali i na nekim projektima i programima. Odlično surađujemo ne samo s Bistricom ob Sotli, nego i sa svim pograničnim mjestima u Republici Sloveniji. Mislim da ljude koji žive svoju svakodnevicu uz granicu, jednostavno ne može zavaditi ova visoka politika niti ugroziti njihove prijateljske odnose – rekao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba