U Kumrovcu obilježena 38. obljetnica smrti Josipa Broza

Točno u 15.05 SDP-ovci i antifašisti odali počast Titu

Objavljeno: 04.05.2018. zagorjeinternational

U Kumrovcu je obilježena 38. obljetnica smrti Josipa Broza Tita. Točno u 15 sati i 5 minuta, odnosno, u vrijeme Titove smrti, vijenac su ispred njegove rodne kuće u kumrovečkom Muzeju “Staro selo” položili članovi delegacije Krapinsko – zagorske županije – župan Željko Kolar i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te delegacija Općine Kumrovec, predvođena načelnikom Robertom Šplajtom.
Bili su tu i neki drugi SDP-ovi čelnici zagorskih općina i gradova, kao i članovi udruge “Kostelska pištola – Keglevićeva straža”. Vijenac je položila i delegacija Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, na čelu s predsjednikom Franjom Habulinom.

– Naravno da je, kao i svaki čovjek, Josip Broz Tito imao i svojih dobrih i loših strana. Ja osobno smatram da je imao puno više dobrih, nego loših, u krajnjoj liniji, ni Istra danas ne bi bila u Hrvatskoj, kao niti dalmatinski otoci da nije bilo njega, tako da, ima puno dobrih stvari koje je Josip Broz Tito napravio – rekao je župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba