Zabočki ŠUDIGO potvrdio izvrsnost i ponovio uspjeh od prošle godine

Učenica Marija Grden na nacionalnom natječaju “Europa u školi” svojim plakatom osvojila prvu nagradu

Objavljeno: 02.05.2018. Alen Brodar

Učenica Marija Grden iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok osvojila je prvu nagradu u natječaju “Europa u školi”, kojeg ove školske godine 24. puta organiziraju Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska.

Među brojnim radovima koji su pristigli iz cijele Hrvatske, u kategoriji srednjih škola za likovni izričaj, ŠUDIGO Zabok ponovno je kao i prošle godine osvojio prvo mjesto u kategoriji dobne skupine od 18. do 21. godine starosti. Ove godine prvonagrađena učenica je Marija Grden (4.d), čija je mentorica prof.dr.art. Mirjana Smolić, a tema plakata bila je “Zidine europskih dvoraca sanjaju san o budućnosti”.

Svečanost dodjele nagrada, kao i svake godine bit će upriličena u Europskom domu Zagreb, u sklopu proslave Dana Europe – 9. svibnja.



UČENICI ŠUDIGO-a ODLIČNI NA NATJECANJU GRAFIČKE TEHNOLOGIJE I AUDIO – VIZUALNOG OBLIKOVANJA – WORLD SKILLS CROATIA 

Dino Dolovčak treći u web dizajnu, Lucija Strugar kolekcijom fotografija osvojila prvo mjesto

Deveto državno natjecanje iz Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audio – vizualnog oblikovanja – World Skills Croatia – u Splitu je proteklog tjedna okupilo 29 učenika i 21 mentora iz devet srednjih škola. Učenici su se natjecali u tri područja: grafička tehnologija i dizajn, web dizajn i multimedija, a u području web dizajna i multimedije sudjelovali su i učenici iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te pritom ostvarili izvrsne rezultate.

Tako se iz područja web dizajna učenik ŠUDIGO-a Dino Dolovčak plasirao na 3. mjesto i time osvojio brončanu medalju. Učenika je za natjecanje, na kojem su se provjeravala znanja i vještine u izradbi dinamičnog web sjedišta korištenjem HTML5, CSS3 i JavaScript tehnologija, pripremao nastavnik Krešimir Varga. Na pratećoj smotri fotografija učenica Lucija Strugar, čija je mentorica Tamar Bilankov, osvojila je 1. nagradu za kolekciju pet međusobno poveznih fotografija pod nazivom Ljubav i prijateljstvo u dugoj ekspoziciji”, dok su u području multimedije, učenice Magdalena Janđel iz 4.MT i Petra Sokolić iz 3.MT, pod vodstvom mentorice Marine Kanceljak Buhin, osvojile šesto mjesto za izradu radijske reportaže na temu intelektualnog vlasništva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba