U UTORAK, 8. SVIBNJA, ODRŽAVAJU SE SPORTSKE IGRE ZA UČENIKE S POSEBNIM POTREBAMA

POSEBNO IZNENAĐENJE: Kao član sportskog žirija, u Lobor dolazi Ivica Kostelić

Objavljeno: 29.04.2018. JJ

U Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša u Loboru, u utorak, 8. svibnja, održat će se sportske igre za učenike s posebnim potrebama, pod nazivom “Moj prijatelj i ja”. Sportske igre pokrenute su prošle godine, s ciljem širenja zajedništva i tolerancije među učenicima te povezivanja učenika kroz učenje, igru i sport. Natjecat će se učenici iz osnovnih škola Marija Bistrica, Mihovljan, Gornja Stubica, Centara za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, Zajezda, “Tomislav Špoljar” iz Varaždina te korisnici Udruge “Sveta Ana” iz Lobora.

Tema – tradicija

Tema ovogodišnjih sportskih igara je tradicija, pa će natjecateljske aktivnosti biti koncipirane u tradicionalnim, pomalo već zaboravljenim igrama poput: nošenje jaja na žlici, alka, boćanje, bacanje kamena s ramena, gađanje praćkom i slično. Također, novost je da će se ove godine organizirati i zajedničko grupno natjecanje učenika iz pojedine škole.

70-ak sudionika

Organizatori očekuju 70-ak sudionika, a posebno iznenađenje je da će, kao član sportskog žirija, sudjelovati Ivica Kostelić. Na kraju natjecanja, djeca će dobiti medalje i prigodne poklone sponzora, majice s logom natjecanja te će biti osiguran prigodni domjenak za sve sudionike. Cijelo natjecanje odvija se pod “Zajedno možemo brže, više i jače”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba