ČETVRTI PUTA IZBORILI SUDJELOVANJE U PROGRAMU “EUROSCOLA”, ŠTO KRAPINSKU ŠKOLU ČINI JEDNOM OD NAJUSPJEŠNIJIH U HRVATSKOJ

OSVOJILI PUT U STRASBOURG: Učenici Srednje škole Krapina postali europarlamentarci na jedan dan

Objavljeno: 05.04.2018. JJ

Učenici Srednje škole Krapina u ožujku su boravili u Strasbourgu, gdje su, u okviru programa “Euroscola”, imali prilike postati europarlamentarci na jedan dan. “Euroscola” je program koji provodi Europski parlament, a kako bi stigli do Europskog parlamenta, učenici trebaju pobijediti na nacionalnom natječaju kojeg provodi Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Krapinski srednjoškolci, predvođeni mladim ambasadorima Europskog parlamenta i glavnim kreativcem Jurajem Obrežom, učenikom 3.c razreda, krajem prošle godine osvojili su sudjelovanje na “Euroscoli” snimivši videospot na temu “Što je Hrvatskoj donijelo članstvo u EU”.

Sudjelovali u raspravama

Uz 12 učenika ambasadora Europskog parlamenta, krapinski tim činilo je još 12 učenika – sudionika državnih natjecanja i kreativaca koji su radili na nagrađenom videospotu. Ukupno 24 učenika iz 10 razrednih odjela, u pratnji profesorice Vesne Pušelj i stručne suradnice Brankice Čavužić, otputovalo je u Francusku. U programu je sudjelovalo 600 učenika iz 23 zemlje članice EU. Hrvatsku su kratkim govorom predstavili Magda Vodolšak (3.c) i Franjo Veček (4.c).

Tijekom “Euroscole”, učenici su imali prilike razgovarati sa španjolskom eurozastupnicom Pilar del Castillo, koja je odgovarala na aktualna pitanja o EU, sudjelovali su u kvizu “Eurogame” te su sa sudionicima iz drugih zemalja raspravljali o zaštiti okoliša, zapošljavanju mladih, sigurnosti i ljudskim pravima, kulturi, imigraciji i budućnosti Europe. Za te unaprijed dobivene teme, učenici su se pod mentorstvom profesorice Vesne Pušelj marljivo pripremali prije puta u Strasbourg.

Slobodan dan

Nakon dana provedenog u Europskom parlamentu, učenici su imali slobodan dan za upoznavanje Strasbourga i obližnjeg grada Colmara. Inače, Srednjoj školi Krapina ovo je četvrto osvojeno sudjelovanje u navedenom programu, zbog čega je jedna od najuspješnijih škola u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba