NA KORIZMENOM SUSRETU MLADIH ZAGORSKOG ARHIĐAKONATA OKUPILO SE STOTINJAK SUDIONIKA – POVJERENIK ZA PASTORAL MLADIH VLČ. IVAN VALENTIĆ PORUČIO:

“Najbrži način za upropastiti korizmu je imati dobre namjere, ali ne i dobar plan”

Objavljeno: 18.02.2018. JJ

U župnoj crkvi sv. Barbare jučer je održan korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata, na kojem se okupilo stotinjak sudionika. Sve okupljene pozdravio je domaćin susreta, bedekovčanski župnik vlč. Željko Horvat, koji je mlade upoznao s poviješću župe te im zahvalio na odazivu i spremnosti na aktivnije sudjelovanje u svojim župnim zajednicama. Korizmeni susret je vodio vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, koji se rado odazvao na poziv vlč. Josipa Čuliga, velikog animatora mladih na području Zagorskog arhiđakonata.

“Bog nas voli”

– Korizma nas poziva na molitvu, post i djela ljubavi. Svatko od nas treba preuzeti odgovornost za svoj duhovni rast, za rast u vjeri, u pouzdanju u Boga koji nas voli, Boga koji nas uvijek očekuje raširenih ruku i koji nam daje ovo korizmeno vrijeme da mu se vratimo. Bog je onaj koji uvijek kuca na vrata našega srca, spreman uvijek napuniti naša srca svojom ljubavi i oproštenjem. Najbrži način za upropastiti korizmu je imati dobre namjere, ali ne i dobar plan. Neka vaše odluke budu jednostavne i praktične, a s time će vaša korizma biti uspješnija – poručio je mladima vlč. Valentić, te zaključio svoj nagovor pozivom da u ovoj korizmi svi zajedno prepoznaju koliko ih Bog ljubi.

Razne aktivnosti

Na kraju susreta okupljenima se obratio vlč. Josip Čulig, koji je zahvalio svima na odazivu, a okupljene je mlade potaknuo na zajedništvo kroz razne aktivnosti koje su u planu u nadolazećem razdoblju, od susreta, duhovnih obnova, humanitarnih koncerata i drugih aktivnosti, kako na razini Zagorskog arhiđakonata, tako i u župnim zajednicama.
Svojim pjevanjem susret je animirao zbor mladih “Sv. Mihael” iz župe Mihovljan, uz pratnju Jurice Vugreka i Marka Dinjara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba