U ZABOČKOJ ZELENOJ DVORANI POGLEDAJTE FILM “SLAVA”, KOJI POTPISUJE BUGARSKI REDATELJSKI DUO

Zanimljiva priča o očajničkoj borbi malog čovjeka za vraćanje vlastitog dostojanstva

Objavljeno: 16.01.2018. JJ

U kino zabočke Zelene dvorane stigao je film “Slava”, koji potpisuje bugarski redateljski duo Kristina Grozeva i Petar Valchanov, a radi se o uspješnom nastavku njihova nagrađivanog debija “The Lesson”.

Ručni sat

Tsanko Petrov je radnik na željeznici u Bugarskoj. Jednog dana na tračnicama pronađe milijune bugarskih leva, no odluči da će biti pošten pa s cijelom svotom novca ode na policiju. Za njegovo dobro djelo nagrade ga novim ručnim satom, ali uskoro on prestaje raditi. U međuvremenu, voditeljica odjela za odnose s javnošću u Ministarstvu prometa, Julia Staikova, koristi Petrov slučaj kako bi se izmaknula korupcijskom skandalu, i pritom izgubi njegov stari sat. Petrov postaje žrtvom kaosa birokracije i tada počinje njegova očajnička borba da vrati stari sat, kao i vlastito dostojanstvo.

Brojne nagrade

Film je dobio posebno priznanje Don Quixote na Međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu 2016., posebno priznanje i nominaciju za najbolji film na Međunarodnom filmskom festivalu u Gentu 2016., nagradu za najbolji balkanski film na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji 2017., nagradu za najbolji film na Art Film Festivalu 2017. i nagradu kritike za najbolji scenarij na Dublin Film Festivalu 2017.
Film je na programu sutra u 19 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba