Proračun Budinščine za sljedeću godinu “težak” je gotovo 11 milijuna kuna

U 2018. godini planira se uređenje trga i tržnice, gradnja nekoliko parkirališta te uređenje društvenih domova u tri naselja

Objavljeno: 01.01.2018. AB

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća, prihvaćen je proračun Budinščine za 2018. godinu, koji će iznositi 10.972.800 kuna.
Pritom se planiraju prihodi iz natječaja EU fondova i drugih proračuna za kapitalne općinske projekte, u iznosu od 6.927.800 kuna, a značajan prihod planiran je i od poreza, u iznosu od 2.835.000 kuna.

Nerazvrstane ceste

– Što se tiče investicija u sljedećoj godini, u planu je ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta, rekonstrukcija javne rasvjete, uređenje trga u centru općine, parkirališnog prostora i male tržnice kod zgrade pošte te uređenje parkirališta uz crkvu i groblja Sveti Križ. U planu je i uređenje društvenih domova u naseljima Pece, Krapinica i Zajezda, te druge komunalne akcije u svim ostalim naseljima na području općine – rekao je načelnik Radovan Hercigonja, dodajući kako se u suradnji sa Županijskom upravom za ceste KZŽ planira izgraditi most preko potoka Pocukovec u Budinščini te dovršenje pješačke staze i oborinske odvodnje uz županijsku cestu Budinščina – Zlatar.
– Podsjećam da je iz natječaja po mjeri 7.2.2. Agencije za plaćanja u poljoprivredi, za uređenje nerazvrstanih cesta, općini dodijeljena potpora u iznosu od 2,3 milijuna kuna. Mi ćemo ih iskoristiti za uređenje nerazvrstane ceste, od državne ceste D-24 do groblja Gotalovec – objasnio je Hercigonja, dodajući da su i drugi kapitalni projekti u Budinščini izravno vezani uz EU fondove i da će njihova realizacija u 2018. godini ovisiti o brojnim vanjskim faktorima, na koje općina nema izravan utjecaj, ali se nada da će veliki dio njih biti ostvaren.

Naknade za novorođene

Inače, Općinsko vijeće je također jednoglasno donijelo odluku o pomoći roditeljima novorođene djece, u iznosu od 1500 kuna, a nastavit će se i sufinanciranje troškova prijevoza učenika srednjih škola. Nakon sjednice Općinskog vijeća, održano je i prigodno božićno – novogodišnje druženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba