DOBRA VIJEST ZA OPĆINU KOJA JE, ZAHVALJUJUĆI SREDSTVIMA ZA KAPITALNU INVESTICIJU, IZGLASALA NAJVEĆI PRORAČUN DO SAD

Vlada RH odobrila Zlatar Bistrici kreditno zaduženje za izgradnju sportske dvorane

Objavljeno: 21.12.2017. JJ

Vlada RH na današnjoj je sjednici Općini Zlatar Bistrica odobrila suglasnost za zaduženje Općini Zlatar Bistrica kod Zagrebačke banke, za izgradnju sportske dvorane. koja je odabrana kao najpovoljnija. Rok otplate je 15 godina, godišnja kamatna stopa 2,25 fiksna.

20-ak milijuna kuna

– Što se tiče Općine, ona s ovim kreditnim obvezama dolazi blizu limita, ali je još uvijek unutar granica, 19.44 posto, tako da je također zakonom propisani limit zadovoljen – rekao je u obrazloženju ministar financija Zdravko Marić.
Dvorana će ukupno stajati oko 20 milijuna kuna.
Inače, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Zlatar Bistrice većinom glasova usvojen je proračun za 2018. godinu, planiran u iznosu od 18,2 milijuna kuna. Radi se o najvećem proračunu do sada, a u odnosu na ovogodišnji, veći je za 10 milijuna kuna, zbog sredstava za kapitalnu investiciju, gradnju školske sportske dvorane. Općina će sudjelovati s kreditnim sredstvima od 10 milijuna kuna i na godišnjoj razini otplaćivat će 250 tisuća kuna, dok preostali dio otplate osigurava Krapinsko – zagorska županija.

Drugi projekti

Osim u kreditu, Županija će svojim dijelom svojih sredstava sudjelovati i u gradnji. Također, osiguravatelj je osnovnoj školi isplatio 5,2 milijuna kuna nakon požara stare dvorane na početku 2016. godine.
U proračun su uvršteni i drugi projekti prijavljeni na natječaje i – dogradnja Doma kulture i dječjeg vrtića, otkup zemljišta i opremanje dodatnih dječjih igrališta, i daljnje ulaganje u gospodarsku zonu, uređenje infrastrukture i gradnja reciklažnog dvorišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba