U SKLOPU TREĆEG FESTIVALA VOLONTERIZMA, DODIJELJENE PRIGODNE NAGRADE

Najvolonteri u 2017. godini su Petra Vuković, Željko Hohnjec i Valentina Pagadur

Objavljeno: 08.12.2017. JJ

U četvrtak je u Gradskoj knjižnici Oroslavje održan treći Festival volonterizma, u sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas”, koji provodi Udruga mladih Feniks u suradnji s gradovima Oroslavjem i Donjom Stubicom, općinama Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće i Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje i Srednjom školom Oroslavje te Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“Topličke orhideje”

U sklopu Festivala dodijeljene su nagrade iz područja volonterizma za 2017. godinu za volontere, volonterske akcije, organizacije i ustanove s područja Oroslavja, Donje Stubice, Stubičkih Toplica, Velikog Trgovišća i Jakovlja u pet kategorija. Nagrada za najvolonterku u kategoriji mladih od 15 do 30 godina dodijeljena je Petri Vuković, volonterki Udruge mladih Feniks, dok je u kategoriji odraslih Željko Hohnjec iz Udruge Sport – line iz Velikog Trgovišća dobio nagradu za najvolontera, a Valentina Pagadur iz Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica nagradu za najvolonterku. Nagrada za najbolju organizaciju civilnog društva dodijeljena je Udruzi žena općine Jakovlje “Dora”, a nagradu za najbolju ustanovu/instituciju Udruga mladih Feniks dodijelila je svom dugogodišnjem partneru, Centru za socijalnu skrb Donja Stubica. Nagrada za najbolje provedenu volontersku akciju u 2017. godini pripala je Društvu “Naša djeca” Stubičke Toplice, za njihove “Topličke orhideje”.

Uručene i zahvalnice

Na Festivalu su također uručene i zahvalnice volonterima Lokalnog volonterskog centra “Orkas”, koji svakodnevno daruju svoju dobru volju, trud i vrijeme za pružanje pomoći u učenju, odnosno instrukcije djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, koja pohađaju Osnovnu školu Oroslavje i Srednju školu Oroslavje. Cilj ovog Festivala, koji Udruga mladih Feniks organizira svake godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, promicanje je te širenje informacija o dobrobitima volonterskog rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba