HNS-ova SABORSKA ZASTUPNICA MARIJA PUH ODRŽALA KONFERENCIJU ZA MEDIJE VEZANO UZ PROMOTIVNI SPOT HTZ-a U KOJEM NEMA SJEVERA HRVATSKE

“Već danas pripremit ću otvoreno pismo za Ministarstvo turizma i Hrvatsku turističku zajednicu”

Objavljeno: 15.11.2017. JJ

HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh održala je konferenciju za medije povodom brojnih upita i poruka potpore koje je izazvalo njezino nedavno obraćanje u Hrvatskom saboru vezano uz novi spot Hrvatske turističke zajednice. Puh je na konferenciji istaknula kako se kontinentalni dio Hrvatske u promidžbi Hrvatske turističke zajednice kontinuirano iz godine u godinu zapostavlja te da se takvi propusti više ne bi smjeli događati.

Porast noćenja

Zastupnica Puh će stoga još danas pripremiti otvoreno pismo koje će poslati Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kako bi se najvažniji dionici upozorili na propuštanje promocije kontinentalnog turizma. Tijekom konferencije posebno je istaknuta činjenica kako je Krapinsko – zagorska županija ove godine zabilježila porast broja noćenja od 16 posto, čime je zauzela drugo mjesto u kontinentalnom dijelu RH, iza Karlovačke županije, koja ima Plitvička jezera. Kao primjer dobre prakse navela je novootvoreni Muzej Radboa u Radoboju, gdje je i održala konferenciju.

Nastavak borbe

Istaknula je i razvoj turizma u Kumrovcu te u Gornjoj Stubici, čiji načelnik Jasmin Krizmanić nije mogao prisustvovati konferenciji jer je u Splitu, za manifestaciju “Susreti za Rudija”, preuzimao nagradu “Simply the best”, koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija.
– To pokazuje kako se značajni napori ulažu u razvoj turizma, koji bi uz pomoć Hrvatske turističke zajednice sigurno dali još bolje rezultate – rekla je saborska zastupnica, zahvalivši još jednom svima koji su je izravno kontaktirali te joj dali podršku, što je, ističe, obvezuje na nastavak borbe za jaču promociju kontinentalnog turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba