Završena 7,1 milijun kuna vrijedna faza radova na obnovi i rekonstrukciji zlatarske festivalske dvorane

GRADONAČELNICA AUGUŠTAN PENTEK: Jedva čekamo da Sokolana opet zasja punim sjajem, ona je nužna da zlatarski bogati kulturni život prodiše punim plućima

Objavljeno: 15.11.2017. JJ

U Zlataru je završen dio radova na obnovi i rekonstrukciji Sokolane, dvorane koja je, prema riječima gradonačelnice Jasenke Auguštan Pentek, nužna da bi bogat kulturni život u tom zagorskom gradu prodisao punim plućima.
Ovi završeni radovi, u koje se krenulo 2014. godine, vrijedni su 7,1 milijun kuna, a Grad Zlatar je od Ministarstva kulture dobio 6,9 milijuna dok se preostali iznos osigurao u gradskom proračunu.

Dovršetak radova

– Do sada su izvedeni brojni građevinski, tesarski, bravarski, izolaterski, krovopokrivački, limarski i restauratorski radovi. Izvođač radova je tvrtka “ING GRAD” iz Zagreba. Izgrađen je i aneks zgradi Sokolane, u kojem će biti garderoba, manja dvorana za sastanke, sanitarni čvor te ostali prateći sadržaji, a da bi obnova kompletno završila, treba još ugovoriti keramičarske, fasaderske i kamenarske radove, postaviti unutarnju stolariju i preostalu opremu – rekla nam je graondačelnica Jasenka Auguštan Pentek, dodajući da se za nastavak radova vrijednih 3,9 milijuna kuna Grad prijavio na još jedan natječaj Ministarstva kulture za iduću godinu, a rezultati se očekuju u prosincu.
– Budući to ne obuhvaća namještaj i opremu, pratit ćemo i ostale nacionalne i EU natječaje, jer želja nam je da Sokolana, zbog svoje iznimne važnosti, što prije bude opet u funkciji. Uskoro ćemo izraditi troškovnik za njeno opremanje – objasnila je gradonačelnica Auguštan Pentek, iskoristivši priliku da zahvali Ministarstvu kulture, koje je prepoznalo ovaj projekt i koje je Gradu Zlataru svake godine doznačilo određeni dio novca, sukladno mogućnostima.

Premali prostori

– Jedva čekamo ovu dvoranu, to je jedina takva, zapravo festivalska dvorana u ovom dijelu Zagorja. Jako nam je bitna zbog kulturnog života u Zlataru, naših manifestacija, Dana kajkavske riječi… Sada koristimo prostor dvorane Osnovne škole A. Kovačića ili Vatrogasni dom, a to su nam premali i neadekvatni prostori za takva događanja. Zlataru ovo treba i vjerujem da će Sokolana što prije zasjati punim sjajem – zaključila je gradonačelnica Auguštan Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba