ZAJEDNIČKI PROJEKT UDRUGE MLADIH FENIKS I OSNOVNIH ŠKOLA IZ OROSLAVJA, GORNJE STUBICE I MARIJE BISTRICE

“MI SMO MALI, ALI SMO VELIKI”: Provodit će se aktivnosti s ciljem promocije i zaštite prava djece

Objavljeno: 12.11.2017. JJ

Udruga mladih Feniks, zajedno s partnerima, Osnovnom školom Oroslavje, Osnovnom školom Matije Gupca Gornja Stubica i Osnovnom školom Marija Bistrica, uspješno je prijavila projekt “Mi smo mali, ali smo veliki” na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Glavni cilj projekta “Mi smo mali, ali smo veliki” je zaštita prava djece te njihovo unapređenje i promocija, kako bi se omogućilo aktivno sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici.

Radionice i parlaonice

Zbog uočene potrebe za kontinuiranim djelovanjem s ciljem zaštite, unapređenja i promocije prava djece, provedbom aktivnosti u sklopu projekta, Udruga mladih Feniks aktivno će raditi na rješavanju spomenutih problema te stvaranju uvjeta koji će doprinijeti aktivnom sudjelovanju djece u lokalnoj zajednici, kroz omogućavanje slobode mišljenja i izražavanja.
Putem edukativno – informativnih radionica i parlaonica, djeca će se informirati o svojim pravima i obvezama, važnosti prihvaćanja različitosti i razvijanja tolerancije te oblicima i mogućnostima dječjeg sudjelovanja. Na likovnim radionicama, djeca će na kreativan način prikazati svoja prava, dok će pismenim radovima iskazati konkretne promjene koje bi napravili u svojoj lokalnoj zajednici kada bi imali čarobni štapić.

Dječje vijeće

Djeca će i sama imati priliku iskusiti odgovornost, kandidiranjem na izborima za Dječje gradsko/općinsko vijeće, dok će se šetnjom kroz svoj grad, odnosno općinu, upoznati s radom lokalnih institucija. Jedna od projektnih aktivnosti bit će i parlaonica, na kojoj će djeca moći konstruktivno raspravljati o pravima i mogućnostima sudjelovanja u lokalnoj zajednici, prilikom čega će učenici koji su se kandidirali na izborima za Dječje gradsko/općinsko vijeće moći predstaviti svoje programe te se upoznati s aktivnostima vezanima uz izborni proces.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba