MJEŠTANI ŽUTNICE, ZAGORE, DOLIĆA I PODGORE KRAPINSKE OVO SU DUGO PRIŽELJKIVALI

MNOGI SU I DONIRALI NOVAC: Ove nedjelje blagoslov nove kapele u Žutnici, misu predvodi mons. Ivan Šaško

Objavljeno: 02.11.2017. Alen Brodar

Ove nedjelje, 5. studenog, gotovo godinu dana od rušenja starog prostora u Žutnici, gdje su se godinama slavile svete mise, monsinjor Ivan Šaško ću u novoj kapeli, izgrađenoj na tom mjestu, od 11.30 sati predvoditi svetu misu, kada će i blagosloviti novu kapelu.

Počelo 19. studenog 2016.

Odlična je to vijest za vjernike iz Žutnice, Zagore, Podgore Krapinske i Dolića, koji su godinama priželjkivali da se stari ruševni prostor obnovi, pa se 19. studenog prošle godine, na inicijativu krapinskog župnika Tomice Šestaka i njih samih, krenulo u realizaciju izgradnje kapele. Pomogli su Crkvi pritom mnogi građani donacijama, što je dokaz koliko im znači ova kapela.
– Bogu hvala i hvala dobrim ljudima, u manje od godinu dana, ovaj prostor postao je lijepa kapela za slavljenje Euharistije i ostalih pobožnosti – istaknuo je ove nedjelje u Župnom listiću krapinski župnik Šestak.
Iz Grada Krapine pak povodom ovog značajnog događaja obavještavaju da će od 9 do 14 sati za sav promet biti zatvorena nerazvrstana cesta iza bivšeg KTI-a, koja vodi iza tvornice, od Žutnice do Podgore.

Šesto dijete

Inače, mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup, u župu dolazi i još jednim povodom, a to je krštenje šestog djeteta u obitelji Golub. U 10 sati u župnoj crkvi Željko i Marina Golub će krstiti svoje šesto dijete, djevojčicu Ivanu, a praksa u Zagrebačkoj nadbiskupiji je da biskup ili biskupski delegat krsti peto dijete i više djece u obitelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba