OVE SUBOTE 12. ŠKOLA MLADIH FILATELISTA “TRAKOŠĆAN 2017.”

Pomoću poštanskih maraka, 200-tinjak polaznika će upoznavati svoju domovinu, ali i zemlje Europe i svijeta

Objavljeno: 26.10.2017. JJ

Klub mladih filatelista “Trakošćan” u sklopu Edukativnog centra filatelije mladih u Republici Hrvatskoj, organizira u Trakošćanu, 12. Školu mladih filatelista “Trakošćan 2017.”, koja će se održati u subotu. Škola je zamišljena kao filatelistička manifestacija na nacionalnoj razini s međunarodnim sudjelovanjem. Očekuje se 200-tinjak polaznika.

Raznovrsne aktivnosti

Osnovni koncept temelji se na stručno – edukativnom programu, s ciljem da djeca putem poštanskih maraka upoznaju nacionalnu, povijesnu, kulturnu, spomeničku i prirodnu baštinu. Kroz raznovrsne aktivnosti, na poticajnim i atraktivnim programima, u zdravoj prirodi i pod vodstvom odraslih i kompetentnih izvoditelja, korisnici upoznaju svoju domovinu, ali i zemlje Europe i svijeta, zbližavaju se i mijenjaju svoje kulturološke navike, poglede na svijet i sustav pravih vrijednosti.
– Dosadašnja iskustva u radu škole, kroz koju je prošlo oko 2500 mladih, pokazala su da ovakav pristup učenju daje izrazito dobre rezultate i statistički podaci o školskim uspjesima i daljnjem napredovanju djece u srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju su izrazito pozitivni – ističe Dino Murić, predsjednik Kluba mladih filatelista.

“Nije samo hobi”

Upravo zato, očekuje se kako će i ova škola pridonijeti promjeni ponašanja mladih, njihovom učinkovitijem radu u jedinicama lokalne samouprave, županija, te Republike Hrvatske u cjelini, kako na društvenom planu, tako i u gospodarskom razvoju. Organizatori će, uz brojne edukacijske sadržaje iz svijeta filatelije, polaznicima predstaviti i brojne atrakcije (poseban oblik prijenosa pošte, prigodna izdanja prigodnih omotnica i poštanskih žigova, izdvojeni poštanski šalter i sl.).
– Škola mladih filatelista ponovno će dokazati kako filatelija nije samo hobi, već objekt pridobivanja znanja i edukacije – poručuju iz Kluba mladih filatelista.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba