IZ MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU OSIGURANO JE 2,4 MILIJUNA KUNA

Grad Krapina potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Crna kraljica”

Objavljeno: 10.10.2017. JJ

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU potpisano je 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj znanstvenih istraživačkih centara, opremanje bolnica i domova zdravlja, očuvanje kulturne i prirodne baštine, izgradnju studentskog doma te razvoj sudskog e-registra. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 793,2 milijuna kuna, od čega je 696,6 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.

Projektna dokumentacija

Među potpisnicima ugovora je i Grad Krapina, koji je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Crna kraljica”. Ukupan iznos projekta iznosi 2.905.000 kuna, a EU sredstva iznose 2.469.250 kuna. Grad Krapina će uz pomoć Arheološkog Muzeja u Zagrebu i Turističke zajednice grada Krapine izraditi projektnu dokumentaciju kako bi se provela revitalizacija kulturnih znamenitosti baštine (zgrada Palasa s okolišem i pećinom, Park skulptura Forma prima), generirali novi turistički proizvodi (pješački most, suvenirnica, muzejski postav Crna kraljica, muzejski postav pećine, multimedijska dvorana) i usluge (ugostiteljska usluga, edukacija, informiranje) te doprinijelo održivom razvoju turizma u gradu Krapini.

Prepoznatljivost Krapine

Svi navedeni sadržaji doprinijet će rješavanju izazova turista koji u Krapinu dolaze u prolazu ili ciljano u posjet Muzeju krapinskog neandertalaca, no grad im ne nudi dodatne sadržaje koji bi zadovoljili njihove potrebe za punim doživljajem kulture i povijesti zagorskoga kraja. Novi turistički sadržaji pridonijet će prije svega prepoznatljivosti Krapine kao potpune turističke destinacije koja nudi zaokruženu kulturnu, povijesnu, gastro i enološku turističku ponudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba