U OPĆINI TUHELJ SE OD OVE GODINE PRIMJENJUJE NOVI PRAVILNIK

Do 31. listopada otvoren natječaj za dodjelu novčanih pomoći učenicima i studentima

Objavljeno: 03.10.2017. zagorjeinternational

Načelnik Tuhlja je, sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima i postupku za dodjelu novčane pomoći učenicima srednjih škola i studentima, objavio natječaj za dodjelu novčanih pomoći učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2017./18.
Natječaj je otvoren od 2. do 31. listopada. Ove godine po prvi puta se primjenjuje novi Pravilnik, koji je donijelo Općinsko vijeće na svojoj sjednici 20. rujna. Novost u dodjeli učeničkih pomoći je u tome što će se one, osim učenicima koji žive u mjestu školovanja (učenički domovi), dodjeljivati i učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja. Kod studentskih novčanih pomoći, novost je u tome što će se pomoć dodjeljivati stupnjevito, prema broju ostvarenih bodova. Studenti koji po prvi puta upisuju semestar i nisu u radnom odnosu, ostvaruju pravo na osnovni dio pomoći, a viši iznos moći će ostvariti studenti koji ostvare dodatne bodove na temelju socijalnog kriterija, uspjeha u školovanju ili školovanja za deficitarna zanimanja.
Tekst natječaja, potrebni obrasci i novi Pravilnik dostupni su na internetskoj stranici Općine, a za sve dodatne informacije možete nazvati Jedinstveni upravni odjel Općine Tuhelj, na broj 049/556-105.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba