KRAPINSKO – ZAGORSKU ŽUPANIJU POSJETIO GLAVNI TAJNIK SAVEZA ALPE – JADRAN

ZAGORJE ISKORIŠTAVA POGODNOSTI ČLANSTVA: Već su odobrena tri projekta, a ZARA priprema i dva nova

Objavljeno: 15.09.2017. JJ

Krapinsko – zagorsku županiju je posjetio glavni tajnik Saveza Alpe – Jadran Thomas Pseiner. Ugostila ga je zamjenica župana Jasna Petek, koja je nakon završetka sastanka istaknula kako je zadovoljna potporom i suradnjom unutar Saveza Alpe – Jadran te kako je potrebno nastaviti raditi na jačanju kompetencija regija članica i usmjeriti se na konkretnije, izdašnije projekte koji će doprinijeti rastu i razvoju regija i davati strateške smjernice razvoja bazirane na razmjeni iskustva.

40 godina postojanja

– Krapinsko – zagorska županija podržava rad Saveza u potpunosti, naš angažman, ali i angažman korisnika projekata, vidljiv je svake godine u sve većem obimu. Trenutno, ispred Zagorske razvojne agencije, pripremamo dva projekta za financiranje u sklopu Saveza, na prijašnjem natječaju u ovoj godini odobrena su nam tri projekta na razini županije te možemo konstatirati da smo aktivni u iskorištavanju svih pogodnosti članstva uz maksimalno poštovanje svih obaveza. Radujemo se novim izazovima te procesu u kojem ćemo strateški promišljati o Savezu koji 2018. godine slavi svojih 40 godina postojanja – naglasila je zamjenica župana Jasna Petek.
Pseiner je Krapinsko – zagorsku županiju posjetio s ciljem osvrta na dosadašnju suradnju, projekte i zadovoljstvo članstvom u Savezu te promišljanje o budućnosti Saveza koji se, kako je istaknuto na sastanku, nalazi na svojevrsnoj prekretnici kada je potrebno definirati načine, modus i oblik daljnje suradnje.

Posjet svim članicama

Nakon četverogodišnjeg predsjedanja regije Koruška, Savez se nalazi u vremenu kada se bira nova predsjedavajuća regija koja će voditi Savez u naredne dvije godine. Glavni tajnik Pseiner je upravo u ovom trenutku, a nakon obavljenih virtualnih konzultacija i provedenog istraživanja regija članica, odlučio posjetiti sve članice te porazgovarati o budućnosti Saveza.
Na sastanku su sudjelovale i predstavnice Zagorske razvojne agencije Nataša Hlaban i Helena Matuša, kao članice Tematske skupine za cjeloživotno učenje u okviru AAA, kojoj je osnivač i moderator upravo Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba