U SKLOPU ZAGORSKOG GOSPODARSKOG ZBORA, ODRŽAN DAN KREATIVNIH ŽENA

Zagorske i istarske poduzetnice otkrile sve tajne svog uspjeha

Objavljeno: 09.09.2017. Jelena Jazbec

U sklopu 25. Zagorskog gospodarskog zbora, održan je okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina. Okrugli stol pod nazivom “Dan kreativnih žena” organiziran je u suradnji s Istarskom županijom, ovogodišnjim partnerom ZGZ-a.
Prisutnima se obratila Gordana Restović, predsjednica KRUG-a (Hrvatske udruge poslovnih žena).
– Naša udruga ima preko 200 članica. Dakle, vrlo smo aktivne, ove smo godine izabrale i poduzetnicu godine, pa je tako s nama ovdje gospođa Milena Mičić, vlasnica Aquariuma. Moja je najvažnija poruka poduzetnicama – nikad ne odustati. Mi stojimo tu ako vam treba bilo kakva pomoć, ukoliko si možemo pomoći, umrežiti, ukazati na nešto, vrlo rado. Želimo pomoći svim ženama da budu što aktivnije u društvu – rekla je Restović.

Ruralna sredina

Okruglom stolu prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Ove godine Zagorski gospodarski zbor evo ima i jedan dan posvećen ženama. Dan kreativnih žena je jedna lijepa prilika da zapravo Krapinsko – zagorska i Istarska županija razmijene iskustva, da razmijene i probleme i sve one izazove s kojima se svakodnevno susrećemo jer kad gledamo našu županiju mi smo još uvijek duboko ruralna sredina, patrijarhalna i zapravo bez obzira na sve blagodati novih tehnologija i novih izazova koji su nam u svakodnevnom životu, još uvijek imamo premalen broj poduzetnica i žena koje se odlučuju na poduzetništvo. Ali tu je trend porasta i to je ono što veseli. Ja se nadam da je ovo još jedna prilika da žene razmjene iskustva i da se ohrabruju i da pošaljemo poruku ostalim ženama da sve to skupa nije bauk, da se možemo organizirati i možemo zaista biti vrlo uspješne na vodećim pozicijama – istaknula je Petek.

Poticanje poduzetništva

A o svom putu prema uspjehu, ali i preprekama na koje su nailazile, govorile su Dubravka Orlić Bašling, poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom na području uzgoja i prerade ljekovitog bilja, poduzetnica godine Milena Mičić iz Aquariuma Pula te Lorena Boljunčić, poduzetnica koja je nedavno realizirala vrlo vrijedan projekt – Kuću maslinovog ulja u Puli. Jasna Jaklin – Majetić, predsjednica HGK-a ŽK Pula, govorila je o bogatim iskustvima vezanima uz razne oblike poticanja ženskog poduzetništva, a predstavile su se i dvije zagorske poduzetnice – Silvija Celjak i Maja Buconjić – Barešić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba