Općina Bedekovčina sufinancira prijevoz srednjoškolcima i studentima

Vožnja vlakom srednjoškolcima sutra moguća bez karte, o izdavanju novih pametnih kartice HŽ će obavijestiti tijekom rujna

Objavljeno: 03.09.2017. Alen Brodar

Općina Bedekovčina će i ove godine sufinancirati prijevoz srednjoškolaca i studenata, a iz Općine su obavijestili da se učenici srednjih škola iz Bedekovčine, koji putuju vlakom, u ponedjeljak mogu voziti bez karte.
– Poželjno je da imaju prošlogodišnju iskaznicu, ali moraju željeznici dostaviti tiskanicu broj 2. – ovjerenu od škole, zahtjev za izradu pametne kartice i fotografiju. Učenici prvih razreda srednje škole dostavljaju još i potvrdu 100 posto ili pak 75 posto sufinanciranja prijevoza – kažu u Općini.
Prema informacijama iz HŽ- a, u postupku je izdavanje elektronskih kartica koje bi trebale zamijeniti dosadašnje mjesečne iskaznice. Vrijeme izdavanja pametnih kartica nije još točno poznato, ali HŽ bi tijekom rujna trebao dati detaljnije upute. Do izdavanja novih kartica učenici moraju kod HŽ-a nabaviti papirnate iskaznice.
– Što se tiče srednjoškolaca koji putuju autobusom, učenici prvih razreda prijevoznicima trebaju dostaviti potvrde o sufinanciranju prijevoza, 100-postotnom ili 75-postotnom. Učenici ostalih razreda koji su koristili prijevoz ne moraju dostaviti potvrde, osim ako su promijenili prijevoznika, a za kombinirani prijevoz potvrde se dostavljaju i HŽ-u i autobusnim prijevoznicima. Redovno upisani studenti dužni su donijeti potvrdu o upisu na fakultet u Općinu Bedekovčina radi evidentiranja, a nakon toga se s tom potvrdom javljaju HŽ-u – objašnjavaju u Općini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba