U PREGRADI PREDSTAVLJEN PROGRAM 47. MANIFESTACIJE “BRANJE GROJZDJA”, KOJA U DEVET DANA DONOSI 50-AK DOGAĐAJA

Po prvi puta festival Vinske popevke i napitnice, koncert Lidije Bačić i veliko finale – povorka beračica i berača

Objavljeno: 31.08.2017. zagorjeinternational

U Pregradi je predstavljen program 47. po redu manifestacije “Branje grojzdja”, koja će u devet dana svojim posjetiteljima omogućiti uživanje u čak 50-ak različitih događaja.
O programu je govorio pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je istaknuo kako će se ove godine manifestacija otvoriti na jedinstven način – u subotu, 16. rujna, s početkom u 10 sati otvorenje će biti upriličeno u vinogradu Vinarije Zdolc. Ovogodišnju manifestaciju, kao i one proteklih godina, obilježit će i bogat sportski program, koji donosi 10 različitih događaja. Bit će tu, između ostaloga, natjecanje u ribolovu, turnir u odbojci na pijesku i kuglanju, revijalne nogometne utakmice, šahovska simultanka, nogometni Kup mjesnih odbora, planinarski pohod, gađanje glinenih golubova i moto – alka.

“Klape pod zvijezdama”

Zabavni program donosi čak 15 koncerata. Sve počinje koncertom “Klape pod zvijezdama” na Trgu Gospe Kunagorske, u petak, 16. rujna, na kojem će nastupiti Klapa Kmeti, ŽVA Sotelia i VS Kirjales. Veliki koncert na središnjem trgu održat će Lidija Bačić, u subotu, 23. rujna, dok je u četvrtak, 21. rujna, na rasporedu Rock večer uz Razdor i Zadrugu. Posjetitelji će moći uživati i u nastupu domaćih sastava u šatoru – Šarmera, Grupe Foršus i Optimista Zagorja.
Kulturni dio programa u organizaciji KUD-a Pregrada predstavila je Slavica Vidaček, predsjednica KUD-a. U nedjelju, 17. rujna, na Trgu Gospe Kunagorske s početkom u 16.30 sati na rasporedu je tako predstava “Prijateljstvo i ljubav”, koja je na Županijskoj smotri kazališnih amatera proglašena najboljom. U petak, 22. rujna, na središnjem trgu s početkom u 20 sati održat će se Festival “Vinske popevke i napitnice”. Radi se o festivalu koji se ove godine organizira prvi puta, a nastupit će 15 izvođača. O pobjedniku će odlučiti stručni ocjenjivački sud, a dodijelit će se i nagrada publike. U revijalnom dijelu, najavila je Vidaček, nastupit će Radek Brodarec i Ansambl Kajtoneri.
O dječjem programu u sklopu manifestacije “Branje grojzdja” govorila je voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pregrade Karolina Hostić. Najavila je kako će mališani moći uživati u programu Plesnog studija DIV, igri “Ljudski Čovječe, ne ljuti se”, Poligonu robotike, tradicionalnim “Berbarijama”, predstavi “Šuma striborova”, Dječjoj biciklijadi, i izložbi malih životinja.

Degustacija vina

Ljubitelji dobre hrane i vina moći će pak uživati u degustaciji pripravaka od grožda koje će pripremiti Udruga kostelskih žena, u sklopu programa predstavljanja “Enciklopedije Hrvatskog zagorja”. Održat će se i predstavljanje projekta “Klet – tvornica pića društvenog života”, a na središnjem trgu moći će se degustirati vina vinara udruge “Vino Zagorje”, te gostiju iz Iloka, Žužemberga i Međimurja.
Već tradicionalno, manifestacija “Branje grojzdja” završava u nedjelju, 24. rujna, povorkom beračica i berača. Program počinje već u 10.30 sati, defileom Zagrebačkih mažoretkinja i Limene glazbe Pregrada, dok je povorka na rasporedu u 11 sati. Gradonačelnik Vešligaj pozvao je sve zainteresirane da svrate u Pregradu i uživaju u bogatom programu 47. “Branja grojzdja”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba