ZAVRŠNA PROMOCIJA TREĆEG CIKLUSA PROJEKTA “ZDRAVO I FINO”

Mališani sudjelovali na radionicama zdravog kuhanja, održana je promocija CD-a “Zdravo i fino”, a izdana je i kuharica

Objavljeno: 29.08.2017. Jelena Jazbec

Društvo Naša djeca Zabok organiziralo je u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok završnu promociju trećeg ciklusa projekta “Zdravo i fino” te promociju nove kuharice “Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta”. Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak na početku promocije pozdravila je sve prisutne goste i uzvanike: potpredsjednika Hrvatskog sabora Sinišu Hajdaša Dončića, izaslanicu Ministarstva zdravstva Sanju Predavec, izaslanicu Krapinsko – zagorske županije Martinu Gregurović Šanjug, zamjenicu gradonačelnika grada Zaboka Valentinu Đurek, domaćina i partnera na projektu – Srednju školu Zabok, djecu Dječjega gradskog vijeća, volonterke DND-a koje su sudjelovale u cjelokupnom projektu, partnere i suradnike na projektu. Borovčak je iskazala veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u okviru projekta “Zdravo i fino”.
– Projekt “Zdravo i fino” u svakom ciklusu dokazuje koliko je bitno početi s usvajanjem zdravih prehrambenih navika od najmlađe dobi te koliko je ovaj projekt važan – rekla je Borovčak.

Vršnjačka edukacija

Projekt traje još od 2012. godine te je u pet godina provedbe postao prepoznatljiv i cijenjen ne samo u Krapinsko – zagorskoj županiji, nego i šire. U trećem ciklusu, u suradnji s Dječjim gradskim vijećem, provodile su se brojne aktivnosti, a jedna od njih bile su radionice zdravog kuhanja za djecu i mlade.
– Bez velikog angažmana profesorica Anke Ilinčić i Renate Tršinski te volonterki DND-a Zabok i voditeljice radionica zdravog kuhanja Snježane Krpes, ne bi bilo moguće realizirati projekt “Zdravo i fino” – rekla je Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok.
Osim radionica zdravog kuhanja, dječji vijećnici su provodili aktivnosti vršnjačke edukacije putem edukativno – kreativnih radionica u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog Zabok i Veliko Trgovišće te radionica zdravog kuhanja s djecom koja pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. U sklopu trećeg ciklusa projekta, održana je i promocija CD-a “Zdravo i fino” s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece, koji je izdan u drugom ciklusu projekta, a snimljen je i glazbeni spot za pjesmu “Ne treba nam šećer”.

Zahvalnice za sudjelovanje

Voditeljica radionica zdravog kuhanja i autorica kuharice “Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta” Snježana Krpes predstavila je kuharicu koja je nastala kao svojevrsno putovanje svijetom uz najzdravije namirnice koje bismo trebali što više i što češće koristiti u pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.
– Djecu smo upoznali sa 60-ak poznatih tradicionalnih jela, namaza, umaka, slastica, kruhova, napitaka, zanimljivih priča o hrani i kuhinjama s europskog, azijskog i američkog kontinenta, i to u zdravijim varijantama, zatim s 80-ak namirnica koje “pucaju od zdravlja” i njihovim podrijetlom te nekim tradicionalnim jelima drugih zemalja koja su postala dijelom i naše svakodnevne kuhinje jer su prekoračila granice zemalja gdje su izvorno nastala – rekla je Krpes.
Svim sudionicima, volonterima, partnerima i donatorima projekta podijeljene su potvrde i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u aktivnostima projekta “Zdravo i fino”, bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovakav zahtjevan projekt i izdati kuharicu za djecu i odrasle.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba