PRVA RADNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA STUBIČKIH TOPLICA

“Nedostatak vode lokalnog vodovoda Sljeme – Pila – Strmec Stubički može se riješiti priključenjem na Zagorski vodovod”

Objavljeno: 25.08.2017. zagorjeinternational

Održana je prva radna sjednica Općinskog vijeća Stubičkih Toplica. Prilikom izbora Radnih tijela, prenosi Radio Stubica, većina u Vijeću nije prihvatila niti jedan prijedlog načelnika Josipa Beljaka, već su glasovali za prijedloge Nezavisne liste Kristijana Oremuša i HDZ-a. Vijećnici su jednoglasno podržali odluke o sufinanciranju autobusnog i željezničkog prijevoza srednjoškolcima te željezničkog prijevoza studentima, pa će se tako autobusni prijevoz sufinancirati ovisno o zoni, od 65 do 195 kuna, dok je subvencija za prijevoz vlakom u stopostotnom iznosu. Također je odlučeno da će se 27. rujna sazvati zbor građana Strmca Stubičkog, a dan kasnije Pile, kako bi se mještane informiralo o problemima lokalnog vodovoda Sljeme – Pila – Strmec Stubički. Naime, načelnik Beljak je istaknuo kako se nedostatak vode u sušnim mjesecima može riješiti priključenjem lokalnog vodovoda na priključak Zagorskog vodovoda.
– Ne radi se o prelasku ovog lokalnog vodovoda pod ingerenciju Zagorskog vodovoda, već je to samo jedno moguće rješenje. To bi moglo dovesti i do malog povećanja cijene vode, no ako ljudi neće biti za tu opciju, neće se u nju niti ići – dodao je.
Vijeće je prihvatilo ponudu poduzeća Poli – mont za asfaltiranje odvojka Ulice Ljube Babića Đalskog u iznosu nešto manjem od 135 tisuća kuna. Također, vijećnik Stjepan Sokač stavio je svoj mandat u mirovanje, a u Vijeću će ga mijenjati Robert Pilski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba