ZAGORSKI HNS OBRUŠIO SE NA BIVŠEG ČLANA ROMEA VINCELJA, OPTUŽIVŠI GA DA JE FACEBOOK STRANICU MLADIH HNS-A KRAPINA OTUĐIO I PREIMENOVAO JE U GLAS MLADIH KRAPINA

Vincelj: Ovo je pokušaj ocrnjivanja GLAS-a – stranica pripada meni i nastavit ću je uređivati

Objavljeno: 13.07.2017. Jelena Jazbec

Županijski odbor HNS-a Krapinsko – zagorske županije oglasio se priopćenjem koje potpisuje predsjednik zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec, u kojem se navodi kako si je “nekad član HNS-a, a danas član GLAS-a Romeo Vincelj uzeo za pravo da Facebook stranicu Mladi HNS-a Krapina jednostavno otuđi i preimenuje u GLAS Mladih Krapina”.
Zagorski HNS-ovci ističu kako su “svjedoci želje da novoosnovana stranka GLAS na račun HNS-a u Krapini želi ojačati svoju stranačku infrastrukturu”.
Podsjećamo, prije nekoliko smo dana pisali o donedavno istaknutom članu zagorskog HNS-a, 30-godišnjem Krapinčanu Romeu Vincelju, koji je zbog koalicije HNS-a i HDZ-a odlučio napustiti svoju stranku i učlaniti se u novoosnovanu stranku GLAS. Tu su stranku osnovali saborski zastupnici Anka Mrak – Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richemberg i Nada Turina – Đurić, nakon napuštanja HNS-a, također zbog odluke Središnjeg odbora u ulasku u koaliciju s HDZ-om.

Od 2005. godine

– Je li to način na koji bi nova stranka trebala jačati svoje članstvo? “Dosljedno” i “čistog obraza” se krenulo s okupljanjem članstva i stvaranjem baze na stranačkoj infrastrukturi HNS-a. Vrlo liberalna i građanska metoda. Ovim putem zahtijevamo da se gradskoj i županijskoj organizaciji HNS-a odmah vrati stranica, da je može i dalje nesmetano koristiti – ističu u zagorskom HNS-u.

Romeo Vincelj pak tvrdi kako je dva Facebook profila krapinske Gradske organizacije HNS-a otvorio još 2005. godine, od kada je vodio najbrojniju organizaciju mladih HNS-a u županiji, prvo kao potpredsjednik, a zatim kao predsjednik mladih podružnice Krapina.
– Profile sam otvorio na osobno ime i svih ovih godina bio jedini administrator i uređivao ih bez ičije pomoći, pa stoga ti profili pripadaju meni,a ne HNS-u. Također, Facebook dopušta promjenu imena, pa ću stoga nastaviti dalje uređivati spomenute stranice. Predsjednik Topolovec to teško može znati, budući da on tada još nije ni bio u HNS-u, rijetko ih je posjećivao, a još rjeđe lajkao. Stoga me čudi iznenadni interes za te stranice, koji prije toga nije postojao, iako njemu osobno uplitanje u djelovanje krapinske podružnice nije strano. Po potrebi! – ističe Vincelj, te dodaje kako je vjerojatno uzrok svemu to što su građani, a ponajviše članovi i simpatizeri HNS-a koji se još uvijek osjećaju prevarenima zbog koalicije s HDZ-om, prepoznali GLAS kao nešto novo, pozitivno i dosljedno, te u velikom broju najavljuju kako će se priključiti toj stranci.

Mladi izašli iz HNS-a

– Smatram to jednom vrstom pritiska na te ljude, kako bi se GLAS ocrnio u startu. Također, budući da je kompletno Predsjedništvo Mladih HNS-a Krapina izašlo iz stranke, zajedno s većinom aktivnih mladih članova, što Topolovec vjerojatno ni ne zna, jako teško će biti pronaći novo vodstvo, a kamoli administratore tih stranica. Još jedanput izražavam žaljenje što se u startu napada jedna opcija koja spaja ljude, lišena osobnih interesa, umjesto da se bave važnim temama za nas Zagorce, a to su klizišta ili aktualne posljedice nevremena i tuče u Zagorju. Uostalom, zbog toga i HNS podržava Vladu HDZ-a, zar ne? – zaključuje Vincelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba