U TUHELJSKIM TOPLICAMA ODRŽANE AKTIVNOSTI SAVEZA DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE

Na “Bajkaonici” voditelji Društava učili pripovijedati i interpretirati bajke, priče i pripovijetke

Objavljeno: 13.07.2017. JJ

Savez društava Naša djeca Hrvatske održao je dvije aktivnosti u u Tuheljskim Toplicama – trodnevnu edukaciju volontera u sklopu projekta društvene odgovornosti tvrtke NIVEA “Neka odrastanje bude dječja igra” i seminar za osnivače i voditelje Dječjih foruma. Ovogodišnji kreativni seminari za voditelje, pod nazivom “Bajkaonica”, bili su u znaku razvijanja pripovijedanja i interpretacija bajki, priča te pripovijedaka za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Edukaciju je otvorila tajnica Saveza Društava Naša djeca Snježana Krpes i dopredsjednica Saveza Sanja Škorić. Uvodno predavanje edukacije “Bajkaonica” održao je Branimir Mendeš s Filozofskog fakulteta u Splitu.

Mobilni kutić na dar

Radionice su držale profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki Jasna Held, dramska pedagoginja Ksenija Rožman i odgajateljica i lutkarica Zvjezdana Balija, članica DND-a Zabok. Rezultat radionica prikazan je zadnjeg dana na završnom predstavljanju, čime je i službeno završen program edukacije volontera. Ova aktivnost planira se verificirati od strane Agencije za odgoj i obrazovanje i zamišljena je kao jedna od kontinuiranih aktivnosti Društva Naša djeca. Kao rezultat ovih kreativnih seminara, Društva čiji su volonteri sudjelovali na edukaciji dobit će u vlasništvo tzv. mobilni kutić za pripovijedanje, “Bajkaonicu” s kostimom i osnovnim rekvizitima za pripovjedača, interaktivnom igrom “Puna torba priča” te priručnikom za voditelje i organizatore “Bajkaonice”. Buduća aktivnost može se provoditi i izvoditi u prostorijama Društva Naša djeca, kao i u školama, vrtićima, knjižnici, javnom prostoru i slično.

Uvjerenje o edukaciji

Održan je i Seminar za osnivače i voditelje Dječjih foruma u okviru projekta “Dječji forumi u prilog promicanja i ostvarivanja prava djeteta”, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Seminar je započeo predavanjem Sanje Škorić, voditeljice Dječjih foruma Hrvatske, te voditeljice Dječjeg foruma Nova Gradiška, Verice Lukačević. Kroz predavanja i radionice, sudionici iz Bjelovara, Čazme, Dubrovnika, Lepoglave, Petrinje, Kutine, Velikog Trgovišća, Virovitice i Zaboka upoznali su se s radom Dječjih foruma, poželjnim osobinama članova Dječjeg foruma te pravima i potrebama djeteta. Svi polaznici dobili su na kraju uvjerenja o završenoj edukaciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba