U Donjoj Stubici održana izborna skupština Kajkavijane

Ines Krušelj Vidas ponovno izabrana za predsjednicu

Objavljeno: 29.05.2017. mladenmandic

U Donjoj Stubici održana je izborna skupština Kajkaviane – društva za prikupljanje čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine. Za predsjednicu je ponovno izabrana Ines Krušelj – Vidas. Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Kajkaviana jedinstvena udruga na području Krapinsko – zagorske županije koju Županija financira izravno iz proračuna te je jedina udruga koja se sustavno bavi prikupljanjem, čuvanjem i promocijom kajkavske kulturne baštine. Dodala je i kako se nada da će s novim gradonačelnikom i vijećem u Donjoj Stubici, naći način da se Kajkaviana preseli u nove adekvatne prostore.

Časopis “Hrvatsko zagorje”

Na izbornoj je skupštini održano i predstavljanje novog broja časopisa “Hrvatsko zagorje”, posvećenog pjesniku Dubravku Ivančanu. Istaknuto je i kako je mlada članica Kajkaviane Lidija Kelemen dobila nagradu Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti i Društva za hrvatsku povjesnicu – Kliofest 2017. za najbolji diplomski rad. Kao jedan od prioriteta u sljedećem razdoblju postavljeno je uključivanje novih članova.

Ponos Stubičanaca

Novoizabrani gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, koji bi uskoro trebao stupiti na svoju funkciju, istaknuo je kako je Kajkaviana udruga koja može biti ponos svim Stubičancima.
– Pokušat ćemo naći neki projekt na koji bi prijavili obnovu dvorca Stubički Golubovec, a napravit ćemo i sve što je u našoj moći da Kajkavijani omogućimo korištenje dijela Fellerove zgrade i prije njezinog konačnog završetka – rekao je Gospočić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba