Investicijski ciklus Županijske uprave za ceste KZŽ, vrijedan 22,8 milijuna kuna pred završetkom

RADOBOJ: Asfaltirane ceste u Marofu i Orehovcu te 80-metarskim zidom sanirano klizište u Gornjoj Šemnici

Objavljeno: 11.05.2017. Alen Brodar

U Radoboju su u tijeku radovi na asfaltiranju dvije nerazvrstane ceste, jedne na području naselja Marof duge oko kilometar te druge u Radobojskom Orehovcu duljine 1250 metara, kao i radovi na sanaciji klizišta u Gornjoj Šemnici, a sve u sklopu 22,8 milijuna kuna vrijednog investicijskog ciklusa Županijske uprave za ceste.

Sanacija i uređenje

– Vrijednost ove investicije je oko 500.000 kuna. U to se asfaltiranje proračunskim novcem uključila i sama Općina, a dodatno je s “Colasom” ugovoreno asfaltiranje u vrijednosti od 400-tinjak tisuća kuna, tako da je ukupna vrijednost asfaltiranja na području Radoboja oko milijun kuna – rekao je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, koji je sa saborskom zastupnicom Marijom Puh, krapinsko – zagorskim županom Željkom Kolarom, njegovim zamjenikom Anđelkom Ferekom – Jambrekom i s ravnateljem ŽUC-a KZŽ Željkom Vinceljem obišao radilišta.
Topolovec je dodao kako u Radoboju treba asfaltirati još dvije ceste, dok se preostali infrastrukturni radovi odnose na sanaciju i uređenje cesta, s time da je za to dio dionice od ukupno 2700 metara prijavljen na mjeru 7.4 iz Programa ruralnog razvoja. S druge strane, sanacija klizišta u Gornjoj Šemnici, koja uključuje 80-metarski potporni zid od kamena i betona, košta 619.000 kuna.

Asfaltirana petina ŽUC-ovih cesta

– Veliki investicijski ciklus asfaltiranja prometnica po Zagorju vrijedan više od 20 milijuna kuna je pred završetkom. Dosad je, s ovom dionicom u Radoboju, asfaltirano 37,5 od 45 predviđenih kilometara za asfaltiranje u 24 grada i općine Krapinsko – zagorske županije, što je oko 83 posto. Ostao je još dio Radoboja, Krapinskih Toplica, Huma na Sutli, Đurmanca, Jesenja i Klanjca, nakon čega ovaj ciklus završava. U svim zagorskim gradovima i općinama u posljednje četiri godine asfaltirana su ukupno 133 kilometra županijskih cesta, odnosno gotovo petina od 650 kilometara s koliko gospodari Županijska uprave za ceste KZŽ – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba