Plivači Olimpa 14. Grdelinu u Splitu osvojili 23 medalje

Zlato osvojili Mauro Šipek Glavač, Mia Hren i Jana Pavalić

Objavljeno: 09.05.2017. zagorjeinternational

Plivačice i plivači plivačkog kluba Olimp Zabok nastupili su na plivačkom natjecanju 14. Grdelini svetog Duje u Splitu. Organizator ovog poznatog natjecanja je plivački klub Grdelin iz Splita. Natjecanje je održano na 25-metarskom zatvorenom bazenu Poljud, za plivačice i plivače do 11 godina starosti. Nastupila su 372 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Prema propozicijama organizatora, plivalo se u tri dobne skupine, (A) za plivačice i plivače 2006. godište, (B) 2007. godište i (C) 2008. godište i mlađi. Profesor Ivica Androić i trenerica Maja Martinić u Split su poveli ukupno 19 natjecatelja, 11 dječaka i osam djevojčica. Odličnim nastupima u oba dana natjecanja, osvojili su ukupno 23 medalje, od toga četiri zlatne, 11 srebrnih i osam brončanih.
Za plivački klub Olimp Zabok, Mauro Šipek Glavač osvojio je zlato na 50 leptir i 50 slobodno te srebro na 50 prsno. Nadomak medalji bio je na 50 leđno, osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom poretku dječaka kategorije (A) iz zbroja četiri rezultata zauzeo je prvo mjesto. Za zlato u delfinu osvojio je i prestižni trofej Grdelin. Mia Hren je osvojila zlato na 50 prsno s rekordom mitinga, srebro na 50 slobodno i bronce na 50 leptir i 50 leđno. U ukupnom poretku djevojčica 2007. godište, osvojila je drugo mjesto. Jana Pavalić bila je zlatna na 50 leptir, srebrna na 50 leđno i brončana na 50 prsno i 50 slobodno. U ukupnom plasmanu djevojčica 2007. godište, osvojila je treće mjesto. Za pobjedu u delfinu također je osvojila prestižni trofej Grdelin. Odlično je plivala i ženska štafeta Olimpa, u sastavu Mia Hren, Jana Pavalić, Vanja Bartol i Gita Vlahek, s osvojenim srebrom na 4 x 50 slobodno i broncom na 4 x 50 mješovito. Muška štafeta u sastavu Mauro Šipek Glavač, Roko Damiani, Andrija Anić i Leon Novak osvojila je srebro na 4 x 50 slobodno i četvrto mjesto na 4 x 50 mješovito.
Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana, treba istaknuti da je Vanja Bartol u kategoriji B bila peta na 50 leđno i 50 slobodno te osma na 50 prsno. Leon Novak je u kategoriji B bio peti na 50 slobodno. Roko Damiani je u A bio šesti na 50 slobodno i deveti na 50 leđno. Emma Horvat je u kategoriji C bila sedma na 25 leptir, a Lori Šipek Glavač u istoj kategoriji deveta na 25 leptir. Andrija Anić u kategoriji A je bio deseti na 50 leđno. Boje Olimpa iz Zaboka branili su još i Viktor Ostriž, Toto Šipek Glavač, Luka Mihalinec, Hrvoje Ovčarić, Ivan Fučkar, Adrijan Erceg, Petar Hren, Nina Sinković i Lucija Borošak. Iduće natjecanje je već za tjedan dana za kadete u Sisku, pod nazivom “Sveti Kvirin”, koje se boduje i za HPS mini Grand Prix Hrvatska.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba