U Bedekovčini se predstavili HDZ-ovi kandidati za načelnika i župana, Marko Ocvirek i Dragutin Ranogajec

M. Ocvirek: Dvorac Poznanovec preuredit ćemo u Centar za poljoprivredu i agroturizam

Objavljeno: 03.05.2017. mladenmandic

U Bedekovčini, u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a, održana je konferencija za medije na kojoj je analizirano stanje u općini Bedekovčina i na području Županije.
– Umjesto ulaganja u pripremu za razvojne projekte, načelnik općine je za 30 posto povećao plaće zaposlenicima, a uz to je investirao i 900 tisuća kuna u nove općinske prostore. Poljoprivredno zemljište, koje je trebalo biti u stavljeno u funkciju, i danas čeka investitore, a “Akvaponski vrtovi Poznanovca”, koji nikada nisu zaživjeli, predložila je tvrtka koja je radila Strategiju razvoja općine Bedekovčina, zbog koje se trenutačno vodi spor – rekao je Marko Ocvirek i dodao da je, unatoč iskazanom interesu nekoliko ozbiljnijih poljoprivrednih proizvođača s područja općine, načelnik Ban, prema potpuno nepoznatim kriterijima, navedeno zemljište na netransparentan način dao svom stranačkom kolegi, vijećniku SDP-a.

Lažna obećanja

Podsjetio je i da je aktualna vlast prije četiri godine mještanima obećala uređenje infrastrukture i pokretanje gospodarske aktivnosti u poslovnoj zoni, uređenje kino dvorane i pretvaranje u multimedijalni centar za mlade, dovođenje investitora i uređenje dvorca Poznanovec te pokretanje turističke djelatnosti i izgradnju turističkih kapaciteta na Bedekovčanskim jezerima, što nije realizirano.
– Vrijeme je za promjene, a razvoj općine temeljit ćemo na racionalnom gospodarenju i korištenju EU fondova za konkretne projekte. U suradnji s novom županijskom vlasti i Srednjom poljoprivrednom školom u Bedekovčini, dvorac Poznanovec preuredit ćemo u Centar za poljoprivredu i agroturizam te tako iskoristiti postojeći kulturni spomenik i poljoprivredne površine – istaknuo je Ocvirek.
Kandidat za župana Dragutin Ranogajec rekao je da javna Uprava mora biti učinkovita, ekonomična i transparentna, tako što unaprjeđuje kvalitetu života i rada svojim građanima.

Poziv na sučeljavanje

– Sve to današnja javna uprava Bedekovčine nije. Njihova neracionalnost i netransparentnost dovela je Bedekovčinu u poziciju glavnog grada zapuštenog istočnog dijela županije – rekao je Ranogajec te dodao da je za uspjeh jedinica lokalne samouprave nužna suradnja, koordinacija i standardizirana komunikacija na vertikalnoj, ali i horizontalnoj razini.
– Uvjeren sam da ćemo nakon 21. svibnja, kolega Ocvirek i ja dobiti priliku pokazati i dokazati našim sugrađanima kako općinska i županijska vlast učinkovitim, racionalnim i kvalitetnim djelovanjem, uz sveobuhvatnu podršku Vlade RH, vodi ka rastu i razvoju Bedekovčine i Zagorja bez propuštenih prilika – rekao je Ranogajec te pozvao sve medije da organiziraju sučeljavanja kandidata, i to uživo, a on će se rado odazvati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba