Veliko Trgovišće

Greblički: Nisam mogao dopustiti razna ucjenjivanja SDP-a za nekakve sitne interese i pozicije

Objavljeno: 29.04.2017. mladenmandic

U Velikom Trgovišću danas su u Spomen školi dr. Franje Tuđmana, potpisani sporazumi o suradnji HDZ-a s nekoliko nestranačkih kandidata koje će HDZ podržati za mjesta načelnika. HDZ je tako podržao nekadašnjeg HSS-ova načelnika u Gornjoj Stubici, a od prije nekoliko mjeseci nestranačkog Željka Lisaka, zatim Ljubicu Jembrih za načelnicu Lobora, te Roberta Grebličkog za načelnika Velikog Trgovišća. Sporazum o suradnji s HDZ-om potpisali su i Zoran Klimen, kandidat za načelnika Hraščine koji je istaknuo kako je došlo vrijeme da u Hraščini nakon 16 godina zavlada nova politička opcija, a također su koaliciju o suradnji na lokalnim izborima potpisali su i HDZ-ov kandidat za načelnika Krapinskih Toplica Ernest Svažić i Željko Kapelac iz HSS-a koji će biti kandidat za njegova zamjenika. Svi kandidati dali su i potporu HDZ-ovom nestranačkom kandidatu za župana Dragutinu Ranogajcu.

Bez kune kredita

– Dogovorili smo suradnju sa SDP-om, no nažalost u posljednje vrijeme došlo je do nekih nesuglasica sa SDP-om općine Veliko Trgovišće, a onda se to prenijelo i na županijski SDP. Uspješno smo na razini općine dogovorili suradnju s HDZ-om i nadam se da će to funkcionirati bez ucjena i na dobrobit mještana Velikog Trgovišća. Istina, bio sam pozvan na konvenciju SDP-a u Tuhlju gdje su se predstavljali SDP-ovi kandidati za načelnika i gdje mi je ponuđena podrška za mjesto općinskog načelnika, ali nažalost nisam se uspio dogovoriti s općinskom organizacijom SDP-a, što je bio i osnovni razlog da kao nestranačka osoba nisam kandidat na SDP-ovoj listi za Županijsku skupštinu. Ne bih želio iznositi neke neistine, ali ne mogu dopustiti razna ucjenjivanja za nekakve sitne interese i sitne pozicije, nije mi to u interesu bilo dosad, a neće ni od sada – rekao je načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički dodavši i kako je Veliko Trgovišće jedna od rijetkih zagorskih jedinica lokalne samouprave koja nema ni kune kredita, pa su mnogobrojne mogućnosti za ulaganje u komunalnu infrastrukturu i dobivanja novca iz EU fondova . Kandidat za načelnik Gornje Stubice Željko Lisak istaknuo je kako je pauzirao jedan mandat, ali je u te četiri godine uvidio pogreške u vođenje Općine, prvenstveno jer loše gospodare proračunom koji je danas pet milijuna kuna veći nego u njegovo vrijeme. Pri tome ga je najviše zasmetao projekt Dječjeg vrtića kojeg su oni prije nekoliko godina pripremili, no HNS-ova vlast ga nije htjela dovršiti, nego je napravila novi projekt. No, ako pobijedi na izborima, on će nastaviti sa starim projektom. Ljubica Jembrih rekla je kako je došlo vrijeme da vlast u Županiji preuzmu ljudi koji znaju što hoće i mogu raditi na dobrobit naše Krapinsko – zagorske županije.

Budućnost su investicije

Dragutin Ranogajec, nestranački kandidat za župana zahvalio se svima na podršci te je istaknuo kako su budućnost Zagorja nove investicije, kvalitetnije obrazovanje i oživljavanje poljoprivrede na dobrobit svih stanovnika Krapinsko – zagorske županije. Na kraju predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nadovezao se na riječi Dragutina Ranogajca te je istaknuo kako HDZ kao stožerna stranka u Hrvatskoj mora biti faktor zajedništva, te dodao kako u lokalnoj politici nema mjesta podjelama.
– Sigurni smo da će naš kandidat za župana Dragutin Ranogajec biti pobjednik ovih izbora i nakon 21. svibnja imat ćemo izvršnu i zakonodavnu vlast koja neće propuštati prilike – rekao je Tušek pozvavši i sve stranke i kvalitetne ljude da im se nakon pobjede pridruže za boljitak Zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba