IZBOR ZA MISS SPORTA HRVATSKE

Jelena Lež: Ovo mi je zadnja natjecateljska sezona – nastavit ću raditi kao sportska trenerica

Objavljeno: 21.04.2017. Jelena Jazbec

Krapinčanka Jelena Lež (24) već se istaknula kao izrazito uspješna sportašica, a pažnju javnosti ovih je dana privukla kada je među više od 30 kandidatkinja izabrana kao jedna od 16 finalistica izbora za Miss sporta Hrvatske.
Ova svestrana djevojka gimnastikom se bavi od svoje šeste godine, a od kada se zbog studija preselila u Zagreb, intenzivno se počela baviti twirlingom, sportom koji je u Hrvatskoj tek u povojima.

Ozljeda koljena

Iako se twirlingašice nerijetko miješaju s mažoretkinjama, twirling je složena sportska disciplina koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom. Jelena je prije dvije godine osvojila titulu prvakinje Hrvatske, a onda se dogodila ozljeda zbog koje se još uvijek nalazi u rehabilitaciji.
– Ozlijedila sam koljeno na pripremama za Europsko prvenstvo, zbog čega još uvijek treniram smanjenim intenzitetom, šest puta tjedno. Pripremam se za velika natjecanja, ali još se ne zna na koja ću izaći. Ova godina mi je ujedno i zadnja natjecateljska – ostajem u rekreaciji zbog održavanja muskulature. Nastavit ću raditi kao sportska trenerica i suradnica TK Zagreb i Krapina, a očekuju me sportski i engleski kampovi – otkriva ova apsolventica primarnog obrazovanja i anglistike na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, koja svoju trenersku profesiju usavršava na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji.
Na pitanje koji su bili njezini motivi za prijavu na izbor za Miss sporta, odgovara kako je jednostavno željela steći jedno životno iskustvo više, s kojim će zasigurno doći i mnoga nova zanimljiva poznanstva.
U završnici natjecanja djevojke imaju tri izlaska, u večernjim haljinama, kupaćem kostimu i sportskoj odjeći, a Jelena smatra kako će o pobjednici odlučiti tijelo, ali i prezentacija sporta kojim se pojedina djevojka bavi. Na pitanje kakva su njezina očekivanja, odgovara kako je ipak najvažnije sudjelovati.

Doktorski studij

Vezano uz buduće planove, Jelena otkriva kako će se nakon magisterija najprije dobro odmoriti, a nakon toga početi raditi u školi. Željela bi i nastaviti svoje obrazovanje na doktorskom studiju na kineziološkoj katedri, gdje već surađuje s kineziolozima u znanstvenim radovima. Jedno je sigurno – Jelenu ništa neće moći razdvojiti od sporta.
– Od sporta uzimam samo najbolje – prihvatila sam sve promjene u životu, a bitno mi je da znam u pravom trenutku dati najbolje od sebe – zaključuje. (Jelena Jazbec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba