Uskoro počinje 6. KIKI

U pet natjecateljskih programa, bit će prikazano više od trideset filmova iz 18 zemalja

Objavljeno: 20.04.2017. zagorjeinternational

Ovogodišnji šesti po redu KIKI – međunarodni festival dječjeg filma, održat će se od 24. do 28. travnja, a u svojih pet festivalskih dana nudi izbor najbolje recentne svjetske filmske produkcije za djecu. Organiziraju ga kao i do sada Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.

Dječji žiri

U pet natjecateljskih programa, bit će prikazano više od trideset filmova iz Albanije, Australije, Brazila, Estonije, Francuske, Grčke, Kanade, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Mauricijusa, Rusije, Španjolske, Švicarske, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske. O pobjedniku festivala odlučivat će dječji žiri, u koji su ove godine izabrani Dora Vranić, Petar Bašić i Igor Jadan. Kako je prvenstvena zadaća ovog festivala razvoj filmske publike kroz poticanje aktivnog gledanja filmova već od najranije dobi, ona se ispunjava kroz popratne festivalske, ali i predfestivalske programe. Tako je već od ožujka organizirana radionica “Kako gledati film”, u kojoj mali polaznici pod vodstvom Višnje Vukašinović razvijaju vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava, učeći kako kvalitetno gledati i kritički vrednovati filmove. Također, filmske projekcije u vrijeme trajanja festivala i ove će godine biti popraćene razgovorima o pogledanim filmovima, a ulogu moderatora druge godine zaredom preuzima novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas.

Radionice animacije

Priliku za kreativno izražavanje i edukaciju u području animacije posjetitelji će moći iskoristiti na čak dvije radionice animacije, koje će se održati u suradnji s organizacijom OTTOmani iz Italije i Školom animiranog filma iz Čakovca, a u sklopu ovogodišnjeg KIKI-ja, bit će održan i stručni skup za učitelje i nastavnike s područja Krapinsko – zagorske županije, na temu medijske i filmske pismenosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba