PROSLAVE DILJEM ZAGORJA

Obilježava se Dan županije, kao i Dan četiriju općina i dvaju gradova

Objavljeno: 20.04.2017. zagorjeinternational

DAN KRAPINSKO ZAGORSKE ŽUPANIJE

Svečanost se ove godine održava u Hrašćini

U petak će u Hrašćini biti održana svečanost povodom proslave Dana Krapinsko – zagorske županije. U 10.30 sati je polaganje vijenaca kod spomenika, ispred zgrade općine Hrašćina. U 11 sati slijedi sveta misa u crkvi sv. Nikole biskupa, nakon koje će u 12.30 biti održana svečanost u Domu kulture. (ib)



DAN OPĆINE ĐURMANEC

Posjetitelje će u velikom šatoru zabavljati popularni Begini

Obilježavanje Dana općine Đurmanec, OŠ Đurmanec te Župe sv. Jurja uz bogat program započeo je u srijedu, otvorenjem novouređenih općinskih prostorija u staroj školskoj kuhinji u Đurmancu. U petak u 16 sati u osnovnoj školi održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljena priznanja općine Đurmanec. Program se nastavlja u 19 sati u šatoru na školskom igralištu, koncertom dječjih grupa KUD-a Đurmanec, tamburaša i ŽVS Lire, nakon čega slijedi nastup Begina i grupe TIM. U subotu će Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Krapina u svojim prostorijama otvoriti izložbu radova, a održat će se i prezentacija proizvoda udruga i OPG-ova. Kulturno – umjetnički program nastavit će u 19 sati, koncertom KUD-a Đurmanec i njihovih gostiju, povodom desete godišnjice postojanja KUD-a. Nakon toga, nastupit će grupa Bumerang i Zlatko Pejaković. Obilježavanje Dana općine završava u nedjelju, nastupom Limene glazbe “Špoljari” iz Petrovskog te svečanom svetom misom u crkvi sv. Jurja u 11 sati. (ib)



DAN OPĆINE GORNJA STUBICA

Na Međunarodnom puhačkom koncertu nastupit će izvođači iz Hrvatske, Njemačke i Slovenije

Svog zaštitnika sv. Jurja slavi i općina Gornja Stubica. U četvrtak će se tako, u Malom dvorcu u Pasanskoj Gorici, s početkom u 18 sati, održati svečana sjednica Općinskog vijeća. U petak u 20 sati je otvorenje tradicionalne Jurjevske izložbe u galeriji Lipa kod Gupčeve lipe, nakon kojeg će u zabavnom programu nastupiti tamburaški sastav Arka. U subotu u 18 sati u vanjskom prostoru crkve sv. Jurja održat će se Međunarodni puhački koncert na kojem će nastupiti limena glazba “Orchesters zum Gailbacher Wiesenfest” iz Njemačke, Godbeno društvo “Mužika” sveti Lazar Boršt iz Slovenije, Gradska glazba “Trsat” iz Rijeke, Puhački orkestar DVD-a Donja Stubica i Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica. U kulturno – zabavnom programu, kod Gupčeve lipe od 20.30 sati nastupit će KUD “Sijač” iz Lučkog, tamburaški orkestar, solisti i folklorna sekcija KUD-a “Matija Gubec” Gornja Stubica i KUD “Dragutin Domjanić” iz Vugrovca.
U nedjelju će u crkvi sv. Jurja u 11 sati biti održana svečana sveta misa, koju će predvoditi mr. sc. Ivan Gretić, župnik iz Brdovca. Od 15 sati glazbeno – scenski nastup imat će dječje skupine: dječji zbor “Jurjevčani” iz Gornje Stubice, tamburaški orkestar i dječji zbor OŠ “Matija Gubec” iz Gornje Stubice, dječja sekcija KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice te Dječji crkveni zbor “Mali pastiri svjetla” iz župe Sveta tri kralja iz Kraljevog Vrha. (ib)



DAN OPĆINE DESINIĆ

Paljenje tradicionalnog jurjevskog krijesa i nastup Kumova

Povodom Dana općine Desinić, Župe sv. Jurja i OŠ Đure Prejca, u Desiniću će se održati bogat program. U petak će se u Dvoru Veliki Tabor, s početkom u 18.30 sati, održati svečano obilježavanja 24. obljetnice postojanja i djelovanja općine Desinić, u kojem će nastupiti KUD “Horvatska”. U zabavnom programu na trgu od 20 sati nastupit će Kumovi. U subotu u 20 sati podno Dvora Veliki Tabor održat će se paljenje tradicionalnog “Jurjevskog krijesa”, na kojem će sudjelovati desinićke udruge, Desinićke mažoretkinje, Desinićka kubura i Limena glazba “Karlo Lugarić”. U nedjelju će se u 11.30 sati u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika održati svečana sveta misa, koju će predvoditi mons. Ivan Miklenić. U ponedjeljak u 20 sati igrat će predstava Kerekesh teatra “Očeš nećeš doktor”, dok će se u utorak u 17 sati u OŠ Đure Prejca održati školska priredba. (ib)



DAN OPĆINE HUM NA SUTLI

Dodjela nagrada “Rikard Jorgovanić” i dvije kazališne predstave

Obilježavanje Dana općine Hum na Sutli počet će u četvrtak u 18 sati u Narodnoj knjižnici, dodjelom književne nagrade Rikarda Jorgovanića. Odigrat će se i nekoliko utakmica u Lastinama, šahovski turnir u subotu u Prišlinu, a održat će se i Dan otvorenih vrata LU “Srndać”, vrtića Balončica i OŠ Viktora Kovačića. Održat će se i dvije kazališne predstave, i to u nedjelju u 20 sati “Nikad nije prekasno”, za koju je ulaz slobodan, a nakon predstave bit će i domjenak na otvorenom ispred restorana Iva, te u petak u 20 sati stand up nastup. U utorak u 10 sati bit će polaganje vijenca na spomen obilježjima branitelja u Lastinama, nakon toga služit će se i misa zahvalnica, a poslijepodne od 15.30 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, uz dodjelu priznanja i kulturno – umjetnički program. U nedjelju na ribnjaku Drajža od 7 do 14 sati održat će se ribički turnir. (mlm)



DAN GRADA PREGRADE

Na Trgu Gospe Kunagorske nastupaju Neno Belan i Daddy Cool

U sklopu programa proslave Dana grada Pregrade, u petak će se na Trgu Gospe Kunagorske u 20 sati održati koncert Nene Belana i grupe Daddy Cool. U subotu će nastupiti La Gef i Smooth, a u nedjelju domaći zagorski sastavi. U subotu će se na igralištu NK Pregrade u 12 sati održati humanitarna utrka “Potrči malo, pomogni puno”. U nedjelju je svečana proslava Dana grada, koja počinje svetom misom u crkvi Uznesenja BDM u 8.30 sati, a nastavlja se svečanom sjednicom u 11 sati. U 15 sati na rasporedu je završetak manifestacije “Kostelska Uskrsna pištola”. (ib)



DAN GRADA ZLATARA

Svečano otkrivanje natpisa novoimenovane Ulice Specijalne jedinice policije “Barun”

I u gradu Zlataru su za Dan grada pripremili bogat program. Tako će se u petak u 19 sati u gradskoj knjižnici održati Noć knjige, uz koju će biti proglašenje najčitatelja 2016. te predstavljanje zbirke poezije Sanje Mendek “Kaleidoskop”. U nedjelju će se u 10 sati u crkvi Uznesenja BDM slaviti sveta misa, dok će u ponedjeljak gradonačelnik u gradskoj vijećnici primiti djecu i roditelje rođene u 2016. godini. U srijedu, 26. travnja, će se povodom Dana dječjeg vrtića “Uzdanica”, održati predstava “Ogledalce”. Središnja svečanost na rasporedu je u četvrtak, 27. travnja, u 18 sati, u sklopu koje će se održati otkrivanje natpisa novoimenovane Ulice Specijalne jedinice policije “Barun” te sjednica Gradskog vijeća i dodjela javnih priznanja grada Zlatara. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba