Apel Celjakovih iz Ciglenice Zagorske

“Krave su nam podivljale i pobjegle, molimo sve da nam pomognu pronaći ih!”

Objavljeno: 14.04.2017. mladenmandic

– Možete li nam pomoći objavom našeg velikog problema? – obratila nam se obitelj Celjak iz Ciglenice Zagorske. Naime, njima su prije tjedan dana, zbog njima nepoznatih razloga, pobjegle dvije krave, probivši na pašnjaku električnu ogradu. Vlasnik Franjo Celjak pretpostavlja da su bile preplašene nekim vanjskim utjecajem iz okoline, najvjerojatnije zvukom motora. Kažu kako su ih odmah po dojavi pronašli, no bile su toliko preplašene da im se nije uspio približiti da ih se priveže.

Nitko nije odgovoran

– Kad smo ih htjeli privezati, krave su se još više uskomešale i pobjegle, danima ih nismo uspjeli locirati. Dojavom građana smo ih ipak nekako našli. Zvali smo sve moguće službe koje bi trebale biti odgovorne za zbrinjavanje, međutim, ispostavilo se da nitko u Hrvatskoj nije za takvu situaciju odgovoran, već nam samo prijete da će nam pisati kazne za nepropisno držanje životinja – kaže Celjak.
Veliki problem predstavlja im i saznanje da su nekada mirne kravice najednom postale divlje i opasne, a nitko im ne želi pomoći riješiti tu situaciju. Uložili su i zahtjev da se krave usmrte, međutim, nisu dobili dozvolu, već samo najavu za kaznu od 30 tisuća kuna.

Potraga oko Svetog Vida

– Nikoga nije briga što će biti u slučaju da te krave naude nekome,ne daj Bože ubiju. Nakon zadnjeg lociranja, redovito smo ih odlazili hraniti i napajati, međutim, ovu noć su ih revoltirani mještani istjerali i pustili pse te maknuli posude s hranom i vodom i sada ih opet ne možemo locirati, i sve zbog jala mještana i zbog državne birokracije koja se ne može dogovoriti oko nadležnosti i tako se ta trakavica produljuje – kaže vlasnik krava Franjo Celjak, koji osim ove dvije odbjegle, u staji na vezu ima još desetak grla, prvenstveno mliječnih krava. Trenutno krave traži u okolici Svetog Vida.
– U jednom danu, krava može napraviti i do 20 kilometara. Njihov pravac kretanja, tako govore, uvijek je prema sjeveru. Pratio sam njihove tragove, međutim, zbog zarasle trave i šikare, izgubio sam ih. No, neću odustati od potrage. Molim sve ako imaju bilo kakvih saznanja o odbjeglim kravama da mi to jave na broj mobitela 092/348-5335 – rekao nam je vlasnik Franjo Celjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba