USPJEŠNI I PREGRADA TE KLANJEC

Grad Zlatar hrvatski rekorder po smanjenju broja nezaposlenosti u protekle četiri godine

Objavljeno: 07.04.2017. zagorjeinternational

U odnosu na posljednju godinu, u kojoj se broj nezaposlenih smanjio u 60 od 128 hrvatskih gradova, pozitivne rezultate kroz četverogodišnje razdoblje bilježi čak 98 gradova. Među top deset ponovo su samo srednji i mali kontinentalni gradovi, a među njima su tri iz Krapinsko – zagorske županije. To je Zlatar, koji se nalazi na prvom mjestu, te na osmom mjestu Pregrada i na desetom Klanjec, piše portal Gradonačelnik.hr.

Za 58 posto

Kada se gledaju podaci HZZ-a kroz protekle četiri godine, rekorder po smanjenju broja nezaposlenih u Hrvatskoj je Zlatar. Broj registriranih nezaposlenih u Zlataru u posljednje četiri godine smanjen je za čak 58 posto – s 283 u svibnju 2013. godine, na 119 u siječnju ove godine.
Da iseljavanje nije razlog smanjenja broja nezaposlenih u njegovom gradu, ističe gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Ondje je nezaposlenost u protekle četiri godine smanjena za 52,6 posto. Navodi kako su poduzetnici u njihovu poslovnu zonu u posljednje tri godine investirali 75 milijuna kuna u izgradnju novih i proširenje postojećih proizvodnih i poslovnih prostora.

Nema iseljavanja

Grad Klanjec, koji je uvjerljivi rekorder po smanjenju broja nezaposlenih u posljednjih godinu dana (26,1 posto), u posljednje četiri godine bilježi smanjenje od čak 49,1 posto, i time se plasirao na deseto mjesto. S obzirom na to da je dugoročna i visoka nezaposlenost u Hrvatskoj dovela do masovnog iseljavanja iz zemlje, ovdje je bitno naglasiti da su pozitivne brojke što se tiče smanjenja nezaposlenih u Klanjecu rezultat otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanja, a gradonačelnik Zlatko Brlek ističe da nitko sa Zavoda iz njihovog grada nije otišao u inozemstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba