POTPISANI UGOVORI S LAG-ovima

Ministar Tolušić: Ovo je pravi primjer decentralizacije sustava

Objavljeno: 21.02.2017. Jelena Jazbec

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić prisustvovao je potpisivanju ugovora o dodjeli 463 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja Lokalnim akcijskim grupama. Za provedbu lokalnih razvojnih strategija tijekom trajanja Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske od 2014. do 2020. godina, odabrana su 54 LAG-a, kojima je dodijeljeno 463.096.945 kuna za provedbu podmjera 19.2, 19.3 i 19.4.

“Odozdo prema gore”

Među njima su i tri zagorska LAG-a: LAG Prigorje – Zagorje, kojem se dodjeljuje 7.540.257 kuna, LAG Zagorje – Sutla, kojem se dodjeljuje potpora u iznosu 8.943.096 kuna i LAG Zeleni bregi, kojem se dodjeljuje 12.274.838 kuna.
– Novac je namijenjen za provedbu njihovih lokalnih razvojnih strategija i za operativne troškove. Provedbom lokalnih strategija, novac će se dalje distribuirati korisnicima za projekte, a LAG-ovi odabiru koji su projekti najvažniji za njihova područja – “pristup odozdo prema gore”. Lokalne strategije su zapravo Program ruralnog razvoja u malom, jer mogu provoditi 24 operacije iz Programa RR. Dakle ovo je pravi primjer decentralizacije sustava – rekao je ministar Tolušić na potpisivanju ugovora.

Najveći LAG Zeleni bregi

LAG Zeleni bregi djeluje na području 22 jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije i Zagrebačke županije, i po broju gradova i općina najveći je u Hrvatskoj. LAG Zagorje – Sutla obuhvaća ukupno 11 jedinica lokalne samouprave, a sve su iz Krapinsko – zagorske županije. LAG Prigorje – Zagorje, odnosno, LAG PRIZAG obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave iz triju županija – Varaždinske, Krapinsko – zagorske i Koprivničko – križevačke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter