RIJEČ UREDNIKA

Vi ste ti koji Zagorje International činite boljim, hvala vam na tome

Objavljeno: 21.01.2017. Alen Brodar

Kao da je jučer bilo. Slaganje prvog broja nečeg što u Zagorju još ne postoji, u vrijeme kada je jedan nacionalni medij velikim dijelom zatvorio vrata regijama na svojim stranicama. Ili sa štitom, ili na štitu, bila je misao kojom smo se vodili kada smo odlučili da u Zagorju uistinu postoji prostor za jedan novi medij i jedan novi format. Slaganje prvih zagorskih digitalnih novina Zagorje International – naziva koji je isprva od mnogih izazivao upitnike nad glavom, a danas, hvala vam na tome, općeprihvaćenog. U našem krapinskom uredu koji je s vremenom prerastao u pravu redakciju, smo u to vrijeme prije slanja prvog broja bili po cijele dane, i sami s nekoliko upitnika koji su nam lebdjeli nad glavama, do kasnih noćnih, zapravo jutarnjih sati tog 17. veljače 2015. godine. “Sad više nema natrag”, rečenica je koja je označila slanje prvog broja prvih zagorskih digitalnih novina. Umor, sreća, neizvjesnost, ponos, osjećaji su i stanja koji su nam se u to vrijeme izmjenjivali u glavama. Rekli smo tada da smo krenuli s pričom koja će probuditi Hrvatsko zagorje…

Danas, točno 199 brojeva digitalnih novina i gotovo dvije godine kasnije, nakon više od 5000 stranica ispisanih tema, vijesti, događaja, zanimljivosti, vjerujemo da smo u tome uspjeli. Pred vama je 200. broj digitalnih novina, koje i dalje besplatno stižu dva puta tjedno u vaš pretinac elektroničke pošte i koje čitate na vašim računalima, tabletima ili mobitelima. Ima vas više od 6000 svakog tjedna. U međuvremenu smo u prosincu 2015. godine pokrenuli i news portal. Brojke o čitanosti nam govore da i njega volite, jer klikate na njega više od 20 milijuna puta mjesečno, dnevno se pregledava u prosjeku 20.000 puta, a brojka posjetitelja penje se prema 300.000 mjesečno. Potvrdio nam je to i Gemius, prema čijem smo mjerenju u prosincu 2016. godine bili 20. portal u Hrvatskoj po čitanosti, a volite nas pratiti i putem naše Facebook stranice gdje nas prati vas više od 18.000. Hvala vam i na tome.

No, nismo se ograničavali samo isključivo na medijski prostor. Budući da se sve više ulaže u kontinentalni turizam, a Krapinsko – zagorska županija je tu u samom nacionalnom vrhu, u svibnju prošle godine pokrenuli smo i prvi Regionalni sajam kontinentalnog turizma “Wellcone”. Ići će “Wellcone” i dalje, kao i niz novih projekata koje pripremamo za vas, naše čitatelje i naše partnere, vjerujemo da će vam biti u najmanju ruku zanimljivi, a nadamo se – i korisni. Kao što su vam zanimljivi i naši video prilozi, koje ne samo da možete gledati na portalu i našem YouTube kanalu, već i unutar samih digitalnih novina, što je novitet na koji smo posebno ponosni. Saželi smo sve to u pet riječi: Saznajte više, informirajte se bolje!

Jedan mudar čovjek na tom nam je putu punom uspona i padova više puta ponovio: kada prvi idete kroz šikaru punu granja i trnja, možda ćete izaći na čistinu izgrebani, natučeni i krvavi, ali svjesni i zadovoljni da ste baš vi prvi utrli taj put, da ste ga probili i da tko god krene u tom smjeru, može samo ponoviti nešto što je netko već učinio i tako tek kaskati za vama. Nije to loša misao za kraj ovog teksta ni za vas čitatelje, koje pozivamo da nas čitate i dalje, da nam se javljate, da nas podjednako kritizirate i hvalite, ukratko, da nas pratite i dalje, kao što ste to činili i svih ovih 200 brojeva digitalnih novina. Vi ste ti koji Zagorje International činite boljim i hvala vam na tome.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba