145. obljetnica školstva u Orehovici

Načelnik Ban: Općina ulaže 30 posto proračuna u djecu, ona su naše najveće blago

Objavljeno: 28.12.2016. mladenmandic

 

U Područnoj školi u Orehovici održana je prigodna svečanost na kojoj je obilježeno 145 godina školstva na ovom prostoru koje se često naziva i srce Zagorja. Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je okupljenim učiteljima, učenicima, roditeljima i drugim mještanima ovu veliku obljetnicu, rekavši kako je OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog svijetli primjer škole koja sinergijom učitelja, učenika, uprave škole i cijele lokalne zajednice s jedne strane čuva naš identitet, baštinu i kulturu, a opet uspješno priprema djecu za sve izazove 21. stoljeća. Dodala je kako im je Krapinsko – zagorska županija 145. rođendan simbolično čestitala izdvajanjem 30 tisuća kuna za opremanje školske sportske dvorane koja je otvorena 2015. godine. Načelnik Bedekovčine Darko Ban rekao je kako je 145 godina školstva, jako vrijedan jubilej posebno za ovu školu, za njihove djelatnike i ravnatelja.

Informatička oprema

– Općina Bedekovčina ulaže velika sredstva u djecu i smatramo da je to naše najveće blago. Izdvajamo preko 30 posto našeg proračuna, i to u školski, predškolski odgoj, direktno i indirektno do studentskih dana. Želimo da naša djeca imaju normalne uvjete za razvoj, da u budućnosti stasaju u dobre i kvalitetne ljude, da budu budući stvaraoci Općine. Ova škola se posebno ističe svojim radom i zalaganjima. Bili su jedni od glavnih sudionika dobivanja statusa “Općina prijatelj djece” koji je Bedekovčina dobila ove godine. To je jedna kruna svih zalaganja, rezultata rada s djecom u našoj općini – rekao je Ban, čestitavši svim mještanima sretan Božić i novu 2017. godinu. V.d. ravnatelja Hrvatske akademske istraživačke mreže CARNet-a Zvonimir Stanić je u sklopu svečanosti učiteljima i stručnim suradnicima uručio tablete, laptope ili hibridna korištenja. Informatička oprema dana je na korištenje u sklopu projekta e-škole koji za ovu školu predviđa i opremanje učionica s dva pametna ekrana i 30 tableta, kao i dovršetak internetske mreže na koju će moći spojiti učenici i učitelji.

Monografija “Srce Zagorja”

Program obilježavanja 145. godina školstva u srcu Zagorja vodio je ravnatelj OŠ Brestovec Orehovički Zdenko Kobešćak koji je s nastavnicima Željkom Meštrović Kruhak i Ivanom Kranjčec predstavio monografiju „Srce Zagorja – 145 godina školstva“. Svima prisutnima obratio se i jedan od njegovih prethodnika Vladimir Novak te predsjednik zabočkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Josip Horvatin. Svečanosti je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Janko Buzjak te Aleksandra Mudrinić Ribić iz CARNet-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba