Medicinska i psihološka pomoć

Ove godine u Zagorju 333 korisnika palijativne skrbi

Objavljeno: 21.12.2016. mladenmandic

Projektni tim za razvoj palijativne skrbi Krapinsko – zagorske županije, analizirao je realizirane aktivnosti u 2016. godini. Ove je godine evidentirano 333 pacijenta korisnika neke od usluga mobilnog palijativnog tima koji djeluje pri Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije s ciljem da pruža medicinsku i psihološku pomoć neizlječivo bolesnim pacijentima, a njihovim obiteljima olakša skrb za takvog bolesnika.

Opremljene posudionice

Postojeće posudionice pri Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije i gradskim društvima županijskog Crvenog križa već su ranije dodatno opremljene s nužnim pomagalima poput bolesničkih kreveta, antidekubitalnih madraca, toaletnih stolica, štaka i ostalih pomagala te je evidentiran povećan broj pacijenata koji su koristili usluge posudionice u odnosu na prošlu godinu. Na sjednici Projektnog tima kao pohvalno je istaknuto kako je prepoznat rad Grupe za samopomoć oboljelima i obiteljima u ambulanti Marija Bistrica, što dokazuje i činjenica da se ona sastala već 49 puta.

Edukacija

Izloženi su i podaci o ukupno 177 intervencija palijativnim bolesnicima ove godine pri Zavodu za hitnu medicinu. Budući da mnogi teško bolesni još uvijek nemaju šifru palijativnog pacijenta, naglašeno je da se posebna važnost mora i dalje stavljati na edukaciju zdravstvenih djelatnika, ali i djelatnika centara za socijalnu skrb i volontera. Na sjednici je najavljena i izrada Županijske strategije razvoja palijativne skrbi u 2017. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba