Općinsko vijeće Marije Bistrice

Načelnik Milički: Prioriteti su nam novi vrtić, groblje i mrtvačnica te cesta prema Selnici

Objavljeno: 21.12.2016. mladenmandic

Na sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice prihvaćena je druga izmjena ovogodišnjeg proračuna, koji sada iznosi 15,4 milijuna kuna. Kako je pojasnio općinski načelnik Josip Milički u izvorni proračun bila su ugrađena očekivana sredstva za kapitalne projekte, koje se namjerava financirati iz euro fondova i ostalih izvora izvan proračuna, a kako nisu raspisani natječaji do kraja ove godine, taj se novac mora osigurati iz općinskog proračuna.

Dokumentacija spremna

Prije svega riječ je kapitalnim projektima koja se odnose na izgradnju dječjeg vrtića, te nove mrtvačnice i groblja, zatim prilazne ceste novom vrtiću, dogradnje vatrogasnog doma u Mariji Bistrici i uređenja šetnice uz obilaznicu. Za sve navedene projekte, otkupljeno je zemljište, sva dokumentacija je spremna, kao i građevinske dozvole i čeka se samo otvaranja natječaja.
– U taj smo proračun uspjeli ugraditi i realizirati sve projekte koje smo zamislili na početku godine. Puno se toga radilo. Godinu završavamo s iznosom koji opravdava naš rad u zadnje tri godine, jer uspjeli smo u tom periodu naš proračun dići na 15 milijuna kuna – rekao je marijabistrički načelnik Milički dodavši kako su ove godine uspjeli dovršiti projekte koji su bili izuzetno bitni za Mariju Bistricu kao turističku destinaciju.

Nove sadnice i drveće

Uredili su parkiralište kod Doma zdravlja, nastavili s uređenjem grobnih staza, što se nastavlja i u 2017. godini, dosta se poradili i na infrastrukturi po naseljima – od izgradnje mosta, nerazvrstanih cesta, čišćenja kanala, a radilo se i na tome da Marija Bistrica bude hortikulturno još ljepša, uz sadnju novih sadnica i drveća.

Nakon rebalansa ovogodišnjeg proračuna, jednoglasno je prihvaćen i proračun Općine za 2017. godinu, koji iznosi ambicioznih 36.111.950 kuna. Od toga izvorni proračun iznosi 13.398.350 kuna, ostatak otpada na planirane kapitalne projekte.
– Uz vrtić, groblje i mrtvačnicu, prioritet je u idućoj godini vrtić i pristupna cesta prema vrtiću, groblje i mrtvačnica te nerazvrstana cesta prema Selnici, a u prvom paketu i Kulturno – društveni centar na Lazu za koji je otkupljeno zemljište i idejni projekt je pri kraju – istaknuo je marijabistrički načelnik Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba