Odlukom Općinskog vijeća

Proračun općine Mače u sljedećoj godini iznosit će 6,3 milijuna kuna

Objavljeno: 18.12.2016. Jelena Jazbec

S devet glasova za i jednim suzdržanim, na sjednici Općinskog vijeća usvojen je proračun općine Mače, koji će u 2017. godini iznositi 6,3 milijuna kuna. Također, na sjednici je usvojena odluka o smanjenju iznosa placovine, na zahtjev korisnika sajmišnih mjesta, pa će tako u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka korisnici placovinu plaćati 40 posto manje od dosadašnjeg iznosa.

Aktualni radovi

Načelnik Mača Stjepan Sokolić vijećnike je obavijestio o aktualnim radovima na području općine. Pri kraju su radovi na Domu kulture, za koje je iz Ministarstva kulture dobiveno 200 tisuća kuna, dok je ostatak, nešto manje od 150 tisuća kuna, sufinancirala Općina.
U tijeku su i radovi na groblju u Maču. Započela je druga faza, koja obuhvaća izgradnju potpornog zida i nogostupa. I tu je općina dobila pomoć od 120 tisuća kuna, od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Za drugu fazu potrebno je 199.100 kuna.

Idejna rješenja

U izradi je prijedlog idejnog rješenja za sajmište u Maču, gdje se planira napraviti nova pristupna cesta, za uređenje dječjeg igrališta i izgradnju parkirališta. Prijedlozi koje su mještani uputili za uređenje središta Mača, proslijeđeni su izrađivaču projekta, te će se po završetku projekt uputiti Općinskom vijeću na usvajanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba